måndag 10 januari 2011

Ipswich nästa och annat surr

Från det ena cupspelet till det andra. Från FA-Cup till ligacup. Kanske kan Arsenal bärga en efterlängtad trofé i just detta cupspel innevarande säsong.

Det är bortaplan och den första av två semifinalmöten på onsdag kväll. Snabb revansch efter det inte helt lyckade spelet mot Leeds i helgen är att önska.

Tål att påpekas att ett Chelsea ur form slog Ipswich med 7-0 i FA-Cupen under söndagen. Kanske spottar man upp sig något inför onsdagen, men här ett villebråd som bara ska fällas av Londons rödvita kanoner.

Vilket lag som ställs på planen denna gång vet bara Wenger alena. En spänning man kan avvara efter den senaste tidens rotation i startelvorna.

Helt säkert är att avstängde Sagna inte spelar. Ej heller Sebastien Squillaci som är den senaste på skadelistan. Kanske är det så "illa ställt" (med Vermaelen långtidsskadad) att Arsenal får handla mittback under transferfönstret. Press och supportrar drar fram nya tänkbara namn dagligen.

* * *
Måste tillstå att holländaren Ryan "en dag kommer jag att spela för Arsenal" Babel har humor, tåga och en förmåga att se sanningen. Även om han snabbt ångrade vad han gjort på Twitter.
Liverpools "comeback" utan Hodgson och med denh egne gamla hjälten Kenny Dalglish som tränare blev inte som laget tänkt sig. Det var tungviktsmöte i FA-Cupen.

Men matchen spelades på Old Trafford, och Howard Webb dömde. Det är domaren so tillåter sig bli knuffad av Manchester Uniteds spelare utan åtgärder, och som allt som oftast dömer straff till hemmalaget i Manchester. Vart sympatierna ligger kan man fundera kring, ansåg Babel - och lade ut en bild liknande den ovan.

Världsklass om ni frågar mig. Självklart kommer FA att agera och straffa Babel.

Berbatov fuskade, föll och fick straff. Liverpool är ute ur FA-Cupen. Och Man Utd vidare.

* * *
Idag sattes datum för omspel i FA-Cupen mot Leeds. Det blir onsdag den 19 januari som Gunners får åka norröver. 21:00 svensk tid. Vinna eller försvinna.


Mäktar Gunners med att kämpa ned laget från The Championship så väntar Huddersfield Town som normalt spelar i League One. Detta i den fjärde omgången av FA-Cupen. Ingen mardrömslottning att klaga på. Men det är alltså... OM!

* * *
Henry tränar upp sig hos sin gamla klubb i London när det är break i amerikanska MLS. Det börjar bli sed att forna spelare tränar med Arsenal. Spela lär han inte göra törs jag lova.
Sol Campbell var undantaget som bekräftade regeln.

* * *
Samir Nasri fick ingen utmärkelse i prestigefyllda Ballon D'or. Inte helt oväntat gick den (återigen) till Messi. Vad den franhske kvickfoten kan få är ett nytt kontraktt. Förhoppningsvis skrivs ett nytt med Arsenal under sommaren. Annars lär vi ha svaret på vad kommande sommars stora flytt-såpa lär avhandla...

* * *
Gunning On - Måndag med 15 veckor till påsk!

Inga kommentarer: