söndag 2 januari 2011

Vardag på ingång

Efter litet (välbehövligt) "jullov" är vardagen på ingång i den egna kalendern.

Fotbollssöndagen bjöd på Old Firm derby i Skottland, och gästande Celtic slog ärkerivalen Rangers med 0-2. Dock helt utan det omtalade nyförvärvet Fredrik "Freddie" Ljungberg, som blivit sjuk lagom till premiären i nya laget, och till ett av fotbollens absolut hetaste derbyn...
Kanonstart, Freddie!


Varför inte sluta i tid...?

I England firade Chelsea som om de vunnit trippeln när de lyckades göra 3-2 hemma mot Aston Villa. Totally Bananas. Men Birminghamlaget ville annorlunda och kvitterade till 3-3 på stopptid. En poäng till Chelsea som med halva serien spelad nu ligger femma, med två Londonlag ovanför sig i tabellen.

Det är Silly Season-tider. Eftersom Wenger sällan handlar så följer jag årets rykten med kylskåpsvarmt intresse. Men när det talas om försvarare så kanske det kan bli köp om rätt man hittas till rätt pris. Dagen bjuder på förnyade skriverier om att Arsenal skulle vara på jakt efter Werder Bremens mittbacksklippa, 26-årige Per Mertesacker.
Varför inte?
Med Vermaelen skadad så länge att det känns tveksamt om det överhuvudtaget blir någon speltid denna sida säsongen.


Utlån alternativt försäljning är mer Arsenals melodi när transferfönstret är öppet. Norske Hårdveit gör aldrig någon karriär i Gunners och har nu hamnat i Bundesliga.

Carlos Vela, som får sparsamt med speltid i Arsenal ryktas som utlån till Bolton. En perfekt lösning för alla parter. Den unge mexikanen behöver speltid i England om han ska bli kvar på sikt.

Under söndagen dök så Chievo upp som "gubben i lådan" intresserade av Velas tjänster. Vi lär se vilket slut denna historia får. Höga odds på att Vela SPELAR i Arsenal i februari (om inte skadehelvetet slår till med full kraft)

Fotbollsvärldens absolut största idiot, Lee Bowyer, hotas av reprimand efter gårdagens möte med Sagna. Tyckte "mötet" med Djourou var värre. Det vore en välgärning om FA nöp till Bowyer. Men eftersom FA är FA så tillåter jag mig vara ytterst skeptisk.

Åter vardagen - Gunners Rules!

Inga kommentarer: