tisdag 25 januari 2011

En förbannat viktig match

Söndag den 27:e februari ska det spelas ligacupfinal på Englands nationalarena Wembley. Är Gunners på plats?

Tamas Priskin var mannen som fixade målet, det enda, i första semifinalmötet i Carling Cup. Detta när ett Arsenal som inte stod att känna igen gästade Portman Road.

Tretton dagar har gått sedan dess, och under den tiden tycks Arsenal ha vaknat upp ur ett tillfälligt zombieliknande tillstånd.

Men det är likafullt med ett mål mer i bagaget som Ipswich Town kommer till London. Och de. liksom Arsenal, har allt att spela för när en finalplats i ligacupen på Wembley ligger och väntar.

Och detta är den första titeln på alltför många år som Arsenal har att spela om. Det skulle vara smärtsamt att se de den chansen gå om intet framför näsan. Törs man hoppas på samma attityd som i FA-Cupens retur mot Leeds? Det måste man. Likafullt har Wenger aviserat att han avser "rotera" i startelvan.

Ett snabbt mål från Ispwich och det är, milt uttryckt, litet uppförsbacke för Gunners. Men ett snabbt mål från kvällens hemmalag bör ge en annan matchbild som fördel.

Hur kommer Ipswich gameplan att se ut? Åker de till London för att försvara sig, spela på kontringar som ges - och hoppas på fasta situationer?
Sannolik
t.

Då gäller det att ha tålamodet att dyrka upp försvaret. Hastighet på kanterna och kvicka inspel lär bli Wengers melodi.

Jag har svårt att tänka mig efterföljande reaktioner om Arsenal försitter denna chans. Det kan till och med bli en hejdundrande Londonfinal i London. West Ham i förarsätet inför morgondagens retur i semi nummer två - mot Birmingham.

Visst vore det vackert med en ligacupfinal mellan Gunners-Hammers.

* * *
Någon mittback tycks inte Wenger köpa i det transferfönster som snart stänger. Han tycks förlita sig på att Vermaelen blir frisk, liksom Squillaci. Det är en viss gambling i detta. Men samtidigt är inte Wenger typen (eller Arsenal klubben) sosm slänger upp miljoner i pund om det inte anses extremt nödvändigt.


Ryktet om att Woodgate skulle komma til Arsenal var för övrigt ett av de mer korkade jag läst på åratal. Och det har tack och lov dementerats offentligt.

* * *
Det "Nya engelska hoppet", 17-årige Alex Oxlade-Chamberlain från Southampton uppges nu vitt som brett vara "A Done Deal". Inget på den officiella propagandawebben om det ännu. Samtidigt hugger tidningar och annan media till med inspel om att konkurrerande klubbar gett sig in i jakten. Om en vecka har vi facit på vem som tar hem nästa stora Engelska talang.

* * *
Gunners For The Win!


Inga kommentarer: