söndag 23 januari 2011

Robin van Persie hittar formen

Wigan på besök blev tre nya pinnar. Oerhört viktiga sådana i toppstriden när nu 15 matcher och 45 poäng återstår av säsongen 2010/11 för The Gunners.

Statistiken talade för Arsenal när Wigan på nedflyttningsplats kom som gäster, laget har aldrig lyckats slå Arsenal i London.

Och det var spel mot ett mål de första 45 minuterna när Wenger mönstrat starkast tänkbara startelva. Formkurvan stabil för gänget som endast bytt Gibbs mot Djourou från FA-cupmötet i Leeds.

Och Nasri, Fabregas, Walcott och en Robin van Persie som hittat formen bombade på. 1-0 av van Persie i 22:a matchminuten var siffran som togs med i halvtidsvilan. Det kunde/borde stått 4 eller 5 mot 0 i protokollet.
Eller "A scoreline that looks like a travesty" som de brittiska kommentatorerna summerade halvleken...

Så kom ett helt annat Arsenal och ett helt annat Wigan ut efter paus. Det var de blå som satte press, höll boll och lyfte spelet. Arsenal hade plötsligt problem med pass som rensningar.

En lätt rysning gick genom kroppen.
Inte en kvittering, inte ett läge där Arsenal får jaga sig trötta och frustrerade, inte en ny svit som ska brytas. Tack och lov blev det inte alls så. Robin van Persie fick en pärla av Fabregas och var omutlig i ett snävt som hårt avslut. Med 2-0 började det sjungas högt på Emiraten.


Målet väckte Arsenal och släckte Wigan. van Persie hade chans till hattrick när Arsenal fick straff, men sköt (som några kollegor denna säsong) över.

Det slutade ändå med ett hattrick för Robin van Persie som revanscherade sig och satte slutresultatet 3-0.

Det var en stabil laginsats där segern som nämnts kunde blivit betydligt större. Song och Sagna bör särskilt omnämnas med hedersamma omdömen efter matchen.

Koscienly och Djourou alltmer sammansvetsade som mittlås, men sattes inte på några stenhårda prov även om de fick jobba under Wigans tolvminuterspress.

Noteras i övrigt från helgen att Manchester United fortsätter att ånga på. Även där 3-0 seger mot Birmingham. Laget är ännu obesegrat och har fortfarande en match mindre spelad än Arsenal.

Att Tottenham fick med sig en poäng borta mot Newcastle på övertid gav grannarna en poäng mer än behövligt. Aston Villa lyckades slå City, som nu ligger efter med en match mer spelad.
Onekligen intressant i tabellen nu samtidigt som antalet poäng att spela om nu blir allt färre.

För Gunners är det bara att ladda om. På tisdag måste Ipswich pulveriseras och Arsenal är finalklara för match på Wembley som kan ge en efterlängtad pokal. Just nu "fördel" West Ham som tänkbar finalmotståndare. Men kanske även Birmingham vänder i det andra mötet som spelad på onsdag.

Har svårt att tro att Wenger ställer in ett reservbetonat lag på tisdag när han ser vilken form han har i de som slog Wigan.

Gunners For The Win!


Inga kommentarer: