onsdag 12 januari 2011

Vinnarmentalitet, någon!?

Tamas Priskin, en av alla Ipswichspelare som ville något, exempelvis vinna i en semifinal. Målgörare om dock via misstänkt offside.

Sitter som ett frågetecken. Kamraten höll på att somna i soffhörnet. På riktigt.

Arsenal har inte tagit en titel sedan våren 2005. Ett alltför välbekant faktum. Nu är laget framme i semifinal i ligacupen och den första ronden gick av stapeln mot Championshiplaget Ipswich borta på Portlan Road.

Vad Arsenals gameplan för kvällen var svårt att förstå. Det hade varit billigare att skicka in 22 fotbollskor på planen om laget nu ville vila upp sig inför lördagens Londonderby i ligan mot West Ham.

Wenger mönstrade en på pappret hyfsad startelva. Ett lag som valde att vandra runt, gå, slå litet boll hit som dit. Hipp som happ.

Ipswich spelade fotboll!

Något driv eller några attacker bjöd inte gästande Gunners på trots massivt bollinnehav i stora delar av matchen. Det var dött, slött och fullständigt oinspirerat. Tandlöst som ett spädbarn. Detta mot ett lag i en semfinal. Och detta mot ett lag som Chelsea fullkomligt pulveriserade med 7-0 så sent som i söndags.

Vinnarmentalitet, någon!?

Att ett supertaggat Ipswich skulle få utdelning blev inte ens en fråga varefter matchen franskred. Frågan bestod enbart i hur . som när. Och det tog 78 minuter när Tamas Priskin kom fri, förvisso i misstänkt offsideläge, men utan någon större uppvaktning. Skottet gick in till vänster om Szczeny. 1-0.

Med 12 minuter kvar att spela kom inte någon förväntad slutrusch eller forcering från gästerna som fortsatte i bekväm lunkartakt. Istället var det alltför nära att Ipswich fick göra 2-0.

Men nu stannade resultatet med ett "one nil" och till ett Ipswich i ligan under som inte mött Arsenal sedan år 1992.

Hur tänkte dessa "storstjärnor" varav flera är landslagsmän?
Att det hela "löser sig per automatik" i andra ronden om en vecka på Emiraten?
Har man redan glömt bort helgens FA-cupmöte mot Leeds där Emiraten knappast utgjorde någon skyddad utpost.

Återigen, med CL:s gruppspel i färskt minne, så sattes allt på ett kort i sista matchen. Nu är man där igen. I Carling Cup som gällande fortsatt avancemang i FA-Cupen

Ut mot Ipswich i Carling Cup vore onekligen en svart fotbollshändelse att notera i framtidens böcker. Och visst kan det ske. Det finns inga givna matcher. Inga.

Mest bekymmersamt var att ingen ens såg ut att bry sig när domaren satte pipan till munnen. Några spelare linkade bort till den tillresta Londonklacken och applådera pliktskyldigt. Wenger såg fullkomligt oberörd ut när motståndarnas tränarteam klappades om.

Den slitna klyschan "motivation slår klass" var inte ens applicerbar efter onsdagskvällens match. Arsenal kom till semifinalspel helt utan någon klass.

Är det här samma lag som ska möta Barcelona om en månad frågade vännen lakoniskt när han vaknade till liv.
Fan tro't.


Inga kommentarer: