lördag 1 januari 2011

God start på 2011

Gott Nytt år fellow Gooner!
Ett nytt år av glädje, sorg, frustration och eufori står för dörren. Och när det står 110101 i kalendern så är Arsenal kvar och jagar i ligatoppen, i Carling Cup, i Champions League och på väg in i FA-cupen.

Det blir en del fotbollsgodis som hjälper till att föra årstiden närmare ljuset.

I Birmingham var det hällregn på nyårsdagen när Arsenal kom på besök. Ligakonkurrenterna som nu slåss om topplaceringarna när hälften återstår, hade alla tagit sina tre poäng innan matchstarten i Birmingham.

Tre poäng för Gunners kändes därför som något av ett "måste". Och detta på en av de mer tuffa bortaarenorna. Birmingham håller fort hemma, och spelar hårt. Det brukar betyda rugby, och rugby brukar betyda att Arsenal hamnar i obalans, och inte får fart i det egna spelet.

Och visst smällde det rejält i vätan. Wenger mönstrade samma lag som mot Chelsea. Och Birminghams ruffiga game-plan blev kanske delar av det egna lagets fall. Kapningar utanför eget straffområde gav frisparksfördelar till Arsenal. Robin van Persie missade ettan, tvåan men smällde in 0-1 när tredje chansen gavs.

I övrigt var holländaren blek i avsluten och med litet mer skärpa hade RvP hunnit göra ytterligare några mål innan pausvila när Arsenal lyckades rinna igenom motståndarnas försvarslinje.

Med Wiganmötet i färskt minne kändes en ettmålsledning bräcklig. Men den saken ändrade Samir Nasri på ett stycke in i andra halvlek. När resultatet utökades till 0-3 efter ett självmål på en Arsenalforcering var matchen i hamn och segern fullkomligt kassaskåpssäker.

Sicken osedvanligt trevlig start på det nya året!
Nu laddas batterier till onsdagens riktiga tungviktsmöte i toppen.