fredag 7 augusti 2009

Celtic, dröm eller mardröm?

Så har resan mot resan börjat. Vi talar Champions League 2009/10. Ännu ett tag till gruppspelen startar. Men kommer Arsenal att vara med och fajtas på allvar ute i Europa denna säsong?

Det är inte FC Twente som ska besgras på vägen i år. Det blev skotska FC Celtic. En klubb som inte behöver någon närmare presentation. Dröm eller mardrömslottning?

Både och!

Publikt - en formidabelt underbar "wet-dream."
Två lag från Storbritannien. Dessutom två lag som ALDRIG någonsin mötts tidigare i europaspel. Det blir något alldeles extra.

Det kommer vara enormt laddat fram till match. Ett enormt publikintresse väntas. Och båda klubbarna lär glädjas över intäkter för fulla arenor, en stor nationell mediaexponering och rejäl påfyllning i respektive kassakistor via ändlöst av merchandise.

Spelmässigt då?
Kan bli en mardröm för båda lagen.
Publiktrycket enormt, från framförallt Celtics supportar.
Från Arsenals håll så är nog alla observanta på att de 42-faldiga skotska mästarna precis slagit ut Dynamo Moskva. Det är inget korpgäng.

Oroväckande att Wenger tonar ned betydesen av ett avancemang till CL:s gruppspel på klubbens propagandawebb. Ur ett finansiellt perspektiv betyder CL inte så mycket menar Wenger. Det är simpel "lögn och förbannad dikt".
CL betyder pengar. Något Arsenal behöver (senast idag medger f.ö ordförande Peter Hill-Wood att klubben ligger långt efter andra storklubbar vad gäller publik marknadsförimg och sponsorsintäkter)

Vinnarskallen Wenger meger dock att det är av sportslig betydelse att vinna.
Jo.
Tackar för det.

Det blir en tuff start för Arsenal. Ligamöten som Celticmöten.
Men på förhand känns det som otroligt spännande möten.

Ligan väntar jag med att tippa någon vecka.
I mötet mot Celtic gissar jag på avancemang för Gunners med en svettigt tight marginal...

* * *
Sista försäsongsmatchen imorgon mot Valencia borta. En ny värdemätare en vecka till ligapremiären. Att Rosicky åter hamnat på skadelistan är så tungt att jag inte orkar fördjupa mig i saken mera just nu.
Jag förtränger.

Inga kommentarer: