söndag 16 augusti 2009

Sexig premiär på Goodison Park

Premier League 09/10 - omgång 1
Everton FC: 1
Arsenal: 6

1-1. Det var vad jag tippat...
Så fel man kan ha.
Så glad, upplyft, larvigt upprymd, man kan bli.

Det blev tennis- eller något som mer liknar hockeysiffror i ligapremiären. Borta. Vinst med 6-1 på Goodison Park mot Everton FC gav det blåa Liverpool den största snytingen laget tagit emot på egen plan under de senaste femtioett åren (!)

Smått otroligt.
Arsjavin var en fullkomlig bolmagnet, Fabregas spelade som den världstjärna han är och Thomas Vermealen presenterade sig på bästa tänkbara sätt. Mål i premiären, och fläckfritt defensivyt spel. Efter en sådan tillställning är det svårt att inte frossa loss i ändlösa hyllningar och superlativ. Laget bjöd i premiären på en ny minnesvärd karamell som sedan kommer att ligga kvar i hjärnbarken bland andra härliga fotbollsminnen.

Man får gå på mentala moln idag.

Samtidigt vet sannolikt alla att det här inte är en match, ett spel och ett resultat, som kommer att återupprepas omgång efter annan.

Olyckskorparna i konkurrenter och "experter" var otäckt snabba i att vända kappan efter gårdagens superskräll när domare Halsey satt pipan till munnen. Vissa tror plötsligt att ligan är avgjord när 37 matcher och nio månader återstår att spela.
Pendeln svänger närmast sjukligt snabbt, för vissa.

En signal till konkurrenterna är dock sänd. Med kraft. Och alla lär ha uppfattat den. Alla sömngångare lär nu vara vakna och på tå. Wenger kommer att låta sina spelare suga på detta godis - låta självförtroendet verka.
Men han är också realist med erfarenhet och rutin kring "spelet kring spelet". Han kan ligalunk, toppar och dalar som vi andra kan våra byxfickor. Och hybris lär inte vara en fostrande norm hos Le Boss.

En vecka kvar till nästa omgång, då kommer Portsmouth på besök. Det lär vara en uppslupen som festlig stämning på Emiraten innan matchen drar igång. Det törs jag lova redan nu.
I väntan på "When Saturday Comes" fortsätter vi att veva premiärmatchen i själens egen biograf och mår litet bättre i vardagen, augusti 2009.

Gårdagens resultat till trots, oavsett det faktum att Song spelade "top notch" inne på mittfältet så ger jag inte upp tanken på två nya spelare.

Fler skador gör truppen tunn. Det vore ett projekt synonymt med pur dumhet att inte tro annat.

Inga kommentarer: