onsdag 26 augusti 2009

Dussinet jämnt!

"Arsenal vidare efter filmning".
Det är Aftonbaldets balanserade rubrik efter hemmareturen i kvalmatch nummer 2 mot Celtic efter en efterlängtad plats i Champions Leagues kommande gruppspel...

TJENAREMOSS!

Med 2-0 i bortamålsfördel hade Arsenal mer än "halva inne". Och visst var det inte någon straff när Eduardo dök. Det är alltid tråkigt att se filmande som ger straffördel. Det blir inte mindre osmakligt när det utförs av en klassspelare som Eduardo, som gott kan undvara sig sådant trams. Han kan gott låta det egna bollspelet och den egna bollkontrollen tala för sig själv utan dumheter.

Nåväl. Det var inte Eduardos straff som sänkte Celtic. Det var så enkelt att Arsenal var det otvivelaktigt bästa laget sätt över två matcher. 5-1 är siffror som talar sitt tydliga språk. Uppenbarligen inte på Aftonbladets sportredaktion, då.

Tre spelare; Denilson, Song och före detta slarvpellen /slash/ surputten Gallas.
Vad har hänt?
Något stort har helt klart hänt under sommaren.
Gallas otroligt stabil, jobbar för två.
Song en defensiv bjässe. Denilson stark, passningssäker. Få misstag.


Det har varit en stor fröjd att få avnjuta Arsenals raka som tighta lagspel hittills denna säsong.
Och nu är laget åter i gruppspel. I Champions League. För tolfte gången. Dussinet jämnt. Endast Manchester United och Real Madrid har presterat bättre. Även det siffror som talar.

På torsdag inväntas lottningen. Återstår att se vilka glädjeämnen eller mardrömar som där dyker upp...

I ligan väntar nu två riktigt tuffa matcher. Det blir tufft att snabbt ställa om skärpa. Och taktik. Sir Alex satt på Emiraten och tittade lojt. Jag tror knappast att Wenger vädrade sin gameplan mot rivalen när andra skottar var på planen. Lördag är en annan biff.

* * *
West Ham - Millwall. Bedrövligt.
Bara bedrövligt.

Inga kommentarer: