söndag 30 augusti 2009

Straffen på Old Trafford

Fest idag i Engelsk media!

Arsenal i allmänhet och Wenger i synnerhet, hånas på på lustigkurremanér i media efter matchen i Manchester. Kring Diabys nickmål kan man säkert skrocka högt. Ingen berör den "solklara straffen".

På Old Trafford dömer domaren alltid rätt om det gynnar hemmalaget. Påstår inte att Mike Dean avgjorde matchen. Men var onekligen en del i resultatet. Han skapade den match det blev. Bedömningarna var onekligen litet olika ned till varje enskild frispark.

Straffen så. Efter en vecka fylld av diskussioner om fusk och dykningar, om spelare som söker situationer som ska ge föredel så tycks den starta som vara slut med Arsenals Eduardo.

Oavsett hur tokigt Almunias ingripande är, utrusande mot Rooney, så kan man grunna kring vem som söker vad. Vem som söker dra fördel av situationen när Almunia tagit sina ogenomtänkta kliv framåt.

När Rooney kommer med boll slänger sig Almunia mot bollen. Inte mot benen. Redan här har Rooney överbelastat vänster ben:


Precis innan Rooney faller över Almunia (och får sin straff) är vänsterbenet redan i obalans, och foten har skrapat ett märke i gräset. Ännu har ingen kontakt mellan Almunia och Rooney inträffat, men Rooney har redan tappat balans. Det finns bara en sak att göra. Ramla!


2 kommentarer:

Anonym sa...

Patetiskt. Dels är det en solklar straff. Sen är ni dom största hycklarna genom tiderna. Gnäller över en match, när ni skickar ur Celtic från CL på rent fusk.

Gooner 4ever sa...

Å,intelligentian från the scum of scums har talat. 5-1 mot Celtic på två mötem och det var straffen som avgjorde. Alltid samma IQ. U sure know a scum!