onsdag 5 augusti 2009

Högtryck och lågtryck

När augusti 2009 är inne på sin femte dag har högtrycket åter nått vardagsbreddgrader. I det egna huvudet råder massivt lågtryck. I vänster pek- och långfinger råder bultande storm. En sommar av renovering och så på upplopet, när allt nästan är klart: Ett gammalt plasttak, en morakniv och ett knyck fel. Vänster långfinger och pekfinger i bandage.
Det blir pekfingervalsen på tangentbordet någon vecka framöver.

* * *
Ännu inget nytt om Senderos. Samtal pågår fortfarande, men affären är inte i hamn. Ännu. Men självklart lär den bli det. Annars skulle inte omständigheterna bekräftas. Bilder från gårdagen visar Senderos tränandes på Emirates. Men Arsenal blir sannolikt en man kort i backlinjen till ligastarten. Jag hade sett att man sökt sälja Silvestre. Men så är jag inte någon Wenger.

(På backfronten hävdas annars i "kritiska kvalitetstidskriften" The Sun att Wenger försökt köpa Sevillas mittback Federico Fazio, men misslyckats...)

* * *
Att avvakta Chamakh låter klokt. Bordeaux försöker få ut astronomiska belopp för en anfallare som snart går varthän han vill gratis. Välkommen till London nästa år. Hur Bordeaux tänker är en gåta. Grabben lär vara lika motiverad framöver i Ligue 1 för sitt lag som Adebayor var i Gunners och Premier League i fjol.

* * *
Det som jag trodde skulle bli sommarens absoluta lågoddsare som transfer-såpa:
"Fabregas flyttar till klubben X för X antal hundra miljoner kronor"
har först nu kommit igång (!)

När rötmånaden går in på sin andra vecka. Fabregas till Milan.
Prislappen runt 400 - 450 miljoner svenska kronor.

Till och med "seriösa" Dagen Nyheter har pressat in ryktet i sina sportspalter idag.
Gör i sig inte saken mer trovärdig. Konstaterar lakoniskt att rykteskarussellen är igång.
Och att detta är något som absolut inte får ske. Kommer inte att ske.

* * *
Det börjar tippas kring den kommande PL-säsongen litet varstans bland nationella som internationella "experter" i kolumner som i TV studios nu, veckan före premiären. Det är inte många som tror på Arsenal i år, men desto fler på Man City.

Sådana omständigheter gillar jag. Det tar fram barn- och ungdomsårens allra fånigaste supporterfilosofi: "alla hatar oss" eller "vi mot dem"

Något säger mig (tillskillnad från olyckskorparna) att det går bättre i år. Bland annat utan en evigt offisdespringade Adebayor i laget. Men fortfarande lurar frågetecken om backlinjen och inte minst avsaknaden av den där tuffa klippan på mittfältet.

Om det spekulars vilt i Fabregas omedelbra framtid nu krävs i övrigt inget geni för att förstå att han är puts väck om ett år om klubben slutar som i fjol. Eller sämre. Apropå kommande säsong.

* * *
Sanslösa sex miljarder kronor. Det är vad Abu Dhabi United Group har pytsat in i Man City hittills. Roman Ryss står redo att lägga upp runt 1,5 miljarder för Chelsea i Silly Seasons slutspurt. Detta för att få några feta namn som säljer tröjor, elller gör mål, eler både och.
eller inte alls. kanske bara för att visa han kan.

Det är inte avund. Inte ett spår. Men den här cirkusen börjar balla ur. Rejält.
Skulle kunna bli en lång krönika om fotbollen, passionen, hjärta och smärta. Men smärtan är koncentrerad till vänster hand idag.


Orkar snart inte läsa en rad till om den bisarra cirkusen "köp-fetaste-laget-för-mest pengar-och-vinn-allt". Vämjeligt.

Att en av premier Leagues främste spelare, Xabi Alonso, lämnar Liverpool och fyller på i sjukt supershopande Real Madrid gör mig lätt illamående. Trist för oss som följer Premier League, oavsett vilket lag som ockuperar våra sinnen och känslor.

* * *
Orkar i övrigt inte läsa en bokstav till om Zlatan i FC Barcelona. Tänka sig, det har sysselsatt svenska sportjournalister en halv sommar. Är detta - varje steg denne Zlatan tar - verkligen vad som ytterst intresserar varje fotbollsintresserad svensk tillika tidningsköpare?

* * *
Så var vi vid ekonomi igen. Och dagens absoluta lästips.
Detta handlar ytterst om Arsenals framtid.
Vilken klub man kommer att vara.
Vem äger Arsenal på sikt?

Det finns, som tidigare här avhandlats, en ansenlig depå med aktier för över en miljard kronor som ska få en ny, eller flera nya, ägare:
http://bit.ly/2nNhbz


1 kommentar:

Anonym sa...

Tack for intiresny Blog