söndag 23 augusti 2009

Skön start där allvaret väntar

Det vore tämligen förmätet att klaga på inledningen av säsongen. Två målrka ligavinster och en viktig seger borta mot Celtic i kvalet till Champions League.

Och Gallas, hur gör han det härnäst?
En dagen mål med ryggen, nästa med hakan (!)


Inramnningen under säsongspremiren hemma på Emiraten var lika röd-vit och böljande som förväntat. Ändå var det inte helt utsålt.
Strålande solsken och ett Portsmouth som med största sanbolikhet lär husera på den nedre halvan av tabellen gav goda förutsättningar till tre viktiga och nya sköna poäng. Och så blev det.

Resultatet 4-1 i underkant. Med ytterligare skärpa hade siffrorna mycket väl blivit större. Och Almunia kunde nekat ett Pompey deras enda mål, ett märkligt nickmål. Diaby gjorde förövrigt sin livs match i Arsenaltröja som iskall tvåmålsskytt.

Läget så komfortabelt att Wenger kunde spela av andra halvlek med andra nman och nummer än de allra bästa han har till förfogande just nu. Litet oroande att Fabregas linkade ut i halvtidsvilan för att inte spela mer. För snart väntar allvar.

Celtics retur bör bli en lugn tillställning om alla håller nerverna i schack. Däremot så väntar säsongens första riktiga prövning redan kommande helg i bortamötet mot ett Manchester United som redan har gjort sin plattmatch men därefter tycks ha trampat igång igen.

Det är London i topp denna augustisöndag och utan att bläddra i diverse fotbollstrivia och statistik från bokhylla eller via googlande så funderar jag på när Tottenham ledde ligan senast?
Ärkerivalerna från norra London har också rivstartat 2009/10.

Redan nu konstateras att det kan bli en rikigt spännande säsong. Men ännu omöjlig att förutspå. Den 2:e septemnber vet vi alla bättre. Vilka värvar, vad värvars, vad som var förstärks?

Arsjavin ska enligt uppgifter i skräpblaskan Dail Mail ha sagt att Arsenal måste värva mer. Laget är bräckligt och saknar bredd. Oavsett om ryssen sagt det eller ej, och oavsett om säsongen startat i dur - så är detta ett viktigt faktum.

Några långdragna skador i mittbackslinjen som på mittfältet kan vara direkt avgörande kring hurivida det blir några titlar eller inte några alls för Arsenal 2009/10.

Endast risken i sig är allvarlig nog att inte söka lösa innan transferfönstret slår igen om åtta dagar.

Inga kommentarer: