torsdag 3 februari 2011

Dessa förbannade skador

Operationsbordet nästa för "Fab II" som spelat klart för denna säsong

Har ställt mig frågan otaliga gånger; är det otur, eller är det något fundamentalt fel med Arsenals fysträning? Det går inte en en säsong utan att några (pluralis) viktiga nyckelspelare försvinner på "long time injury". Spelare som behövs. Man kan inte sluta att fundera kring hur vissa matcher, eller hela säsonger, hade slutat bara de bästa varit friska och i speldugligt skick.

Senast på skadelistan är Lukasz Fabianski. En skada under uppvärmningen mot Man City medförde att han nu tvingas till en operation av axeln, och inte spelar mer denna säsong.

Då står laget med Wojciech Szczesny (förviso plöstligt/nyligen uttalad som "no1") och Manuel Almunia, som gjorde comeback efter egen skada först under förra veckan. Känns litet skakigt såhär då både det ena och som andra går in i avgörande faser.

Att årets spelare, Nasri, linkat av och sannolikt kommer att missa båda Champions League-matcherna mot Barcelona kändes illa nog. Att få in Almunia i mål, om nu även Szczeny skadar sig, är onekligen att betrakta som mindre stabilt.

* * *
Vilket tjafs det varit om Cesc Fabregas. Att han skulle ha slängt ur sig "Vem betalar dig" till domartrion i spelargången på väg till paus i matchen mot Everton. Inte första gången Fabregas äår i blåsväder.

Vi minns pizza-slices på Old Trafford, eller när Hull Citys manager Phil Brown anklagade en då skadad (!) Fabregas för att ha spottat på assisterande tränaren Brian Hortin i FA-Cup kvarten för drygt två år sedan. Ingen rök utan eld, brukar det heta. Ingen lagkapten utan temperament, såger jag. Jag accepterar FA:s representanter, säger Cesc Fabregas...

* * *
Köphysterin i fotbollen är grotesk. Jag tappar nästan känslan för spelet när miljardärerna har lekstuga. Och jag är absolut inte "avundsjuk" även om jag anser att Arsenal och dess VD Peter Hill-Wood håller väl hårt i nyckeln till kassakistan.

Men fotbollsbubblan är på väg att explodera. Frågan är när.

Att Man City kliver in och spelar 2-2 mot Birmingham efter att ha köpt Dzeko för nästan 600 miljoner kronor, känns i det närmaste befriande.






Inga kommentarer: