lördag 5 februari 2011

Lördag 5 februari 2011 - dagen då ligatiteln försvann?

Aldrig förr har ett lag i Premier League tappat en fyramålsledning till kryss eller förlust. Aldrig tidigare har Arsenal fått så många utvisade under en säsong. FA:s domare Phil Dowd var delaktig i hur ligan 2010/11 skulle skrivas i fotbollens rullor.

Det finns alltid avgörande datum och tillhörande avgörande matcher. Förvisso är en matchvinst, eller förlust, i september lika mycket värd när ligan summeras i maj som någon annan tid under säsongen.

Men, ju färre matcher som återstår, desto mindre chanser att reparera egna misstag som hoppas på andras "hjälp".

Arsenal på besök på St Jamse's park mot ett Newcastle som besegrade Arsenal hemma under hösten. Spelaren som då avgjorde, Caroll, har sedan dess hunnit vara handelsvara och bytt klubb till de som hävdar att "du aldrig vandrar ensam".

Och det såg så "bekvämt ut" med 0-2 efter nio minuter och 0-4 efter tjugofem. Skatorna var fullkomligt utspelade, hemmapubliken lämnade den egna arenan och med kniven ånyo på strupen skulle väl Londons stolthet få åka hemåt med tre viktiga poäng.

Nä!

Efter att Diaby i det närmaste fått benet avslaget av Joey Barton så rann sinnet över. Psyke och förstånd borde självklart varit kyligare. Men inte hos Diaby som sannolikt bär djupa ärr efter lemlästningen 2006. En övertänd och vansinnig Diaby knuffades och vevade på och fick lämna planen med ett rött kort.

Fullkomlig idoti med tanke på mittfältsläget i övrigt och matcher som väntar. Men visst borde väl en fyramålsledning ändå kunna säkras trots en man mindre?

Nä!

Phil Dowd, den störste clownen av dem alla iklädd domartröja, och den i denna blogg den enskilt mest omnämnde sedan år 2007, hade mer i fickan än ett rött kort.

Straffar exempelvis. Två straffar hittades åt hemmalaget varav nummer två var ett oerhört grymt skämt i en vanlig nickduell.

Vid 2-4 var Arsenal lika fulla av självförtroende som när Spurs reducerade i ligaderbyt på Emiraten under hösten. Nerverna låg plötsligt kvar i spelarbussen. Och vad som än hände på planen så dömde Dowd för Newcastle.

Så kom det sig att 0-4 blev 4-4 och Arsenal fick kliva av med en poäng, nya skador (Djourou) och en avstängd mittfältare.

Drömmen om ligatitel försvann?
Med en ständigt påfylld sjukstuga. Och med svaga matchnerver. Och ramförallt när en tredje motståndare på planen kallas domare och avlönas av..? (djävulen allena, röd som han är, månne veta)


Det var en grådaskig, blöt och isig lördag hemmavid som blev till ett kännbart kompakt mörker under lördagens tidiga kväll. En vinter i vintern - den 5 februari 2011.

[EDIT 2: WOLVES BLEV FÖRSTA LAGET ATT BESEGRA MAN UTD DENNA SÄSONG SENARE UNDER LÖRDAGEN MED 2-1! VISST HOPP TÄNDES!]

Om man inte kan blicka uppåt så blir nu att blicka nedåt.
Det nafsar i hasorna, och det kommer att fortsätta så!

* * *
[Edit 1] Wilshere twittrade, men tog (tyvärr) snabbt bort sitt inlägg;
"Inconsistent refereeing needs to stop. It's killing the game. If Diaby goes, what's the difference between that and Nolan on our keeper?"

Inga kommentarer: