måndag 7 februari 2011

Influensavåg, mutpåhitt och yttrandefrihet

Efter en bisarr helg, eller lördag (vet fortfarande inte hur summera lördagen, trots att över 50 timmar gått när detta tecknas) så tycks märkligheter av olika slag fortsätta.

Dagens mest underliga "nyhet" var det franska "avslöjandet om att Rosicky skulle vara misstänkt i en stor mut/spelskandal efter lördagens plattfall i Newcastle.
Förvisso gjorde Rosicky en av sina sämsta matcher, kanske någonsin, i Arsenaltröja.

Att tjecken var inne på två av Newcastles mål där den osannolika vändningen var ett faktum samtidigt som det spelades stora summor på matchen skulle innebära riggad match, menade franska http://www.football365.fr/ . Uppgifterna fick sedan spridning när kommentatorerna på franska TV2 tagit upp saken under söndagen (urtråkiga) möte mellan Chelsea och Liverpool.

Interpol har under dagen dementerat att man utreder några sådana misstankar, Ledningen för hela Barclays Premier League hade inte tänkt tanken och kanonena började mullra i London N5 där man hotade ta in hela juristgardet.

Att vara Arsenalsupporter är att tvingas in i viss paranoia, och att sådana här rykten uppstår förvånar inte längre. Men det är som skitfläckar av olja. Svåra att få bort. Det finns alltid idioter som ser elden även om röken inte ens var av ånga.

* * *
Debattens vågor efter 4-4 har varit av tsunamikaraktär bland laget supportrar. Splittrade som alltid. Att något är seriöst märkligt med domare Phil Dowd tycks de flesta enas kring. Men många hävdar att konstiga domslut inte kan förklara hur man tappar en sådan ledning. Felet är ömsom Diabys, litet Djourous skada, och framförallt Wengers som inte köpt nya spelare till truppen och som bytte in fel spelare efter att Djourou gått av Diaby blivit utvisad.

Jo. Det råder yttrandefrihet, kanalerna är många, och alla är vi den bästa coachen, på läktaren, på puben eller i TV-soffan.

Om vi undantar att Arsenal hade Dowd emot sig (någon högst egendomligt reprimand från FA, sedan det påstådda tjafset mot Everton?) så gnager nu två frågor:
1. Vad ska Arsenal ställa för lag på planen denna månad med avstängningar och skador?
2. Hur mentalt påverkade är laget av ett historiskt tapp? Och hur motiveras
andra lag om man
nu ser att det går att stuka till Arsenal så att det
svajar betänkligt.

* * *
Sjukt värre - utöver spelreralterade skador tycks det vara i Arsenal där såväk Fabregas, Robin van Persie som Gibbs i n t e åker på några landslagsuppdrag och vänskapslandskamper för att de plötsligt "drabbats av influensa"...


Blir intressant att se om de kvicknat till när Arsenal ska möta ett Wolverhampton som bör vara
i strålande mental form efter att ha tryck till Man Utd.

* * *
Yttrandefrihet gäller oss. Tyckare och debattörer. Media och kolumnister. De som är inblandade i spelet på heltid och påverkas av dess förutsättningar - de ska hålla käft, annars blir bannorna hårda. Wilshere fick inte använda Twitter och ha några synpunkter på Phil Dowd. Vis av att Ryan Babel fått lära sig att det kostar i straff och pengar. Av allsmäktiga FA.

En märklig omständighet. Men knappast ny. Den som har makten bestämmer vad som tål att sägas. det som är ifrågasättande ska skrämmas och bestraffas - till tystnad.

* * *
Gunners For The Win!










Inga kommentarer: