måndag 31 december 2007

GOTT NYTT 2008!

Under en osedvanligt regning och kylslagen julidag 2007 då semestervilan inträtt, men väderleken bjöd den mest inbitne fiskeentusiasten sittandes inomhus blev jag
"sur-surfandes" vid lap-topen. Detta ute i den del av Östersjöns kustband dit 3G nätets vågor numera flödar likt bräckvattnets mot hällarna. Det var där och då som SwedeArse – Gunners Football Finest föddes.

Mest enkom i brist på annat att göra för dagen. Det var sommar (trots väderlek) fotbollsuppehåll och "Silly Season".

Det hade varit en turbulent vår för ett fotbollslag jag följt med passion under stora delar av livet. Det talades om nya mer eller mindre spekulativa ägarskap vilket medförde att debattens vågor om eventuella för- och nackdelar sysselsatte tusentals Gooners världen över.

Efter en säsong där fjärdeplatsen bärgades i sista omgången spekulerades också om spelarflykt och undergång eller nya förväntade dyra stora spelarköp och en ny framgångsera. Diskussionen, som synpunkterna, om Arsenals väl och ve var lika flitiga som splittrade bland supportrar och skribenter. Det var således ett mycket tacksamt ämne nära det egna hjärtat att ta sig an.

Detta trots att det finns andra utmärkta svenska sidor om och kring Gunners i den nära svenska cyberrymden. Men kunde ännu en röst i mängden skada?
Strunt samma – det kunde bli en slags summerande dagbok för egen del, om och kring detta ämne, där andra intressen och hobbies helt skulle läggas åt sidan.

Hur hösten och vintern gestaltat sig kring ämnet Arsenal vet vi alla. Alla supportrar kan glädjas i det faktum att man lämnar året och halva säsongen som ligaledare. Och dessutom kvar i Carling Cup, FA-Cup och med en åttondelsfinal i Champions League mot fjolårsmästarna som väntar. Mycket godis återstår. Det kommer att bli glädje och glam. Som frustration och ilska. Det är den inbitne supporterns sjuka vardag. En evig berg- och dalbana. Och går det inte vägen detta år, så kommer alltid ett nytt år och en ny säsong…

Bara under den senaste månaden har "bloggen" haft 2 915 besökare!
Det var inte vad jag hade i tankarna den där regniga julidagen. Men det skulle vara lögn att påstå att det inte sporrar. Andra fränder med samma passion tittar dagligen förbi.

Swedearse GFF fortsätter så med in i det nya året 2008.Välkommen förbi även kommande år. Återstår så att tillönska läsare och supportrar ett riktigt Gott Nytt År!

Oavsett var vi bor, vad vi gör, hur vi lever, vilka löften vi avlägger vid tolvslaget i natt, vilka förhoppningar vi har på det nya året - så finns det sannolikt EN gemensam önskan vi alla delar: att det ska gå väl för laget vi följer. Och går det om intet, så kommer som nämnts ovan, alltid en ny säsong!

swedearse@gmail.com

Inga kommentarer: