söndag 3 augusti 2008

Målsnålt i Emirates Cup

Tänka sig att Martin Jol, av alla, skulle få må bra i Gunner-land. Så blev det. Men självklart inte som tränare för Tottenham. Nu som tränare för Hamburg som vann Arsenals försäsongscup med fyra lag. Och Hamburg var laget som Arsenal inte alls mötte. Förlust mot Juventus under lördagen på ett off-sidemål från Trezeguet. Vinst mot Real Madrid på ett straffmål. 0-1, 1-0.

Med litet tuffare mostånd än under den tidigare delen av försäsongen blev det ont om spelmål framåt för Arsenal. Adebayor, som efter sommarens flyttrykten, inte helt återvunnit supporarnas förtroende, trots nytt kontrakt, fick slå in straffen mot Real Madrid. Närmast övertydligt kysste han klubbemblemet framför fansen för att återvinna tillit.

Och Adebayor slet som en häst under söndagens match. Nu är han där han är, och något säger mig att han kan bli nyttig även kommande säsong, och att många snart glömt sommar, girighet, korkade krav, och en något hybrisartad självbild.

Många tankar efter cupen. Bland annat den självklara:
Hur ska säsongens startelva se ut?

Wenger lät de unga nyförven spela inför fulsatt arena. Och det mot lag son Juventus och Real Madrid. Det kan bara vara nyttigt. Och av de unga fortsätter Wilshere att imponera stort.

Denilson har fortfarande svårt att övertyga i mina ögon. Han jobbar på defensiven och sidledfotboll, men ibland blir brytningarna slarviga, och passen bakåt några för många. Diaby spelar opolerat och stundtals slarvigt. Här behöver putsas. Nasri blir jag heller inte helt klok på. Måste se mer, men utgår från att han kommer att nötas in i en tydligare roll. Nu blandas snabba attacker med slarviga passningar och öppna ytor.

Spelare vi INTE ska se i startelvan: Hoyte, Gibbs och Djourou. Inte för att de gjorde stora misstag utan för att det märks med motståndet när de inte räcker till. Personlige favoriten Clichy får dock nöta litet defensivt tänkande för att inte få för stor konkurrens om platsen.

Anfall?
Van Persie känns litet blek.
Det är definitivt "make or break" för holländaren i år som måste kliva fram ytterligare om han vill bli en världsspelare. Har han potentialen?

Det blir fler frågor än svar.
En natts sömn kanske ger någon klarare analys.

Inga kommentarer: