fredag 8 augusti 2008

Lägg av i tid Freddie!

08-08-08. Det "magiska" datumet. Klockan 08:08:08 pm kinesisk tid invigs de Olympiska Spelen i Peking. Min OS-feber är ungefär lika hög som inför årets Fotbolls EM. Sval. I alla fall vad gäller svenska insaster. Evenemanget som sådant lär heller inte få mig vare sig till något "jobbskolk" eller några "extra sovmorgonar" efter sent natt-tittande framför TV:n.

Det blir väl som vanligt vid sommarspel, Man kanske hamnar i någon gren som skyttets "dubbel-trapp". Den kan vara kul. Sådär vart fjärde år. Kikade litet på fotbollsdamerna mot värdnationen. Såg inte särdeles övertygande ut.

Kvällen ägnas istället europeisk klubbfotboll. Försäsong och Arsenals bortamöte i Amsterdam Cup mot Ajax. Ligastarten närmar sig. Äntligen!
OCH - kvalspel i Champions League mot holländska FC Twente.

Veckans klockrena fotbollsnyhet för varje svensk Gooner är självklart "Freddie" - även oåret passerat sedan han lämnade Arsenal. Han har nu även hunnit lämna landslag och kaptensbindel.
Och det var för att satsa allt i West Ham.

Och så: Ljungberg köps ut från West Ham för 70 miljoner i en fallskärm. Det är ingen dålig slant, men sannolikt heller inte en avgörande penning på Ljungbergs konton. "Freddie" Ljungberg utgör en historisk del och viktig kugge i en av Arsenals mest framgågsrika lag och eror. Det må aldrig förglömmas!

För ett år sedan försvann han så till en annan PL-klubb. En Londonklubb dessutom. Klokt att lämna, men jag var då förbryllad över att den ofta så skadad Freddie valde en ligakonkurrent framför något varmare land.
Men London kanske passar Freddie bättre?
Nu ska Ljungberg, som bekant, "tänka över" sin framtid.

Om han nu inte "gör en Beckham" och flyttar en sväng till USA, så hoppas jag nästan att han lägger skorna på hyllan. Fredrik har varit en fotbollsstjärna, slitvarg och mittfältsgigant, som är värd att unna sig ett bättre öde än att fortsätta en långsam karriärmässig utförsbacke i sämre lag och ligor.

Om han nu vill tjäna ytterligare en slant i USA där "soccer" ändå bara är på ploj, må det väl vara hänt och honom förunnat. Men låt mig slippa se Freddie i något Grekiskt mittenlag. En hemkomst och avlsut i Halmstad BK vore väl annars tänkbart.

Robin van Persie vill ha högre lön i Arsenal. Och nytt kontrakt. Med två år fyllda av idel skador och rehabilitering borde holländaren vara litet mer ödmjuk i sina anspråk. Kankse sänka rösten och kraven aningen.

Inga kommentarer: