lördag 9 augusti 2008

En nyttig prövning: Ajax 2 - Arsenal 3

Efter en närmast otäckt sjukt regisserad och überdrillad OS-invigning, som snart förde tankarna till journalfilmer och ett annat OS, Berlin 1936, så blev nästa TV-stop först Amsterdam Tournament. Ajax vs Arsenal.

Cesc tillbaka i spel.
Kolo Toure tillbaka i spel.
Det märktes på dem båda att det var nypremiär. Takten och timingen återstår att trimma. Två snabba mål, först av Ajax Luis Suarez (som spelade fantastikt i första halvlek) och sedan från "Arsenalryktet och patenterade Manc-supportern" Huntelaar i 34:e respektive 35:e minuten blev litet av en...hyfsad kalldusch!

Almunia dock chanslös på båda skotten- Vid Suarez mål bör en nickande Toure ha noterats för asssit i protokollet. Rent bedrövligt rensat! Huntelaars projektil kunde månne Toure istället ha stoppat, men han valde att vika åt sidan. Almunia hann inte ens lägga sig vertialt i luften när bollen flög i nät bakom honom.

Tungt?

Ja. Litet. Just då. Under en halvtimme hade Arsenal skapat väldigt litet framåt. Adebayor lyckades med att missa två riktigt fina lägen. Den mannen har som bekant den extravaganta förmågan att få det enkla att se svårt ut, och det svåra att se enkelt ut. Och senare skulle även Adebayor visa varför många Arsenalfans lär vara glada att han inte lämnade klubben för att fokusera på sina pensionsförsäkringar i någon annan klubb, eller i annan liga.

I andra halvlek visade Arsenal bättre skärpa och ytterst moral. Man kvitterade, reducerade och avslutade med vinst. Från tvåmålsunderläge 2-0 till vinst 2-3. Adebayor med iskall precisionsnick när Eboué faktiskt lyckades så slå en boll rätt (!) Detta i en kross från vänster mitt till straffområdets mitt där Adebayors huvud lägligt väntade. En inbytt Bendnter reducerade 2-2 och "Ade" kunde avsluta med sitt andra spelmål för kvällen.

En nyttig prövning och ett viktigt test för ett Arsenal som snart ska spela en match som betyder mycket. Kvalet CL mot holländska FC Twente.

Denilson gjorde sin bästa match hittills. Äras den som äras bör. Men: håller han rollen efter Flamini?
Nej där är han inte ännu. Han spelar för övrigt alls som Flamini. Har inte hans roll. De är två helt olika spelartyper.

Återkommer då åter till frågan hur Arsenals mittfältet ska se ut i år?
Detta i stunder då Gunners måste vara som bäst.

Walcott blandar litet av "högt som lågt". Otroliga löpningar, timade pass, men släpper ibland bollen något för sent. Van Persie lär INTE vara med och utgöra "PL:s vassaste anfallsvapen" av döma av träningsmatcherna han hittills deltagit i.

TRIST: Käftandet mellan Van Persie och Walcott, där holländaren syntes vara den mest gnällige och högljudde, kan vi vara utan framöver!
Skyll inte sådant temperamentet på menatlitet al a "tjurig vinnarskalle".

Övrigt: Clichy stundtals ovanligt osynlig, Sagna stabil - som alltid, Gallas likaså. lagkaptenen inte helt i synk med Kolo som dock hämtade upp sig i andra halvlek och varefter matchen fortskred.

Rapporter för dagen gör gällande att Wenger fortfarande är på jakt efter Udineses schweiziska mittfältare, Gokhan Inler. Prislappen runt 110 miljoner kronor. Kanske ger det ytterligare den dimension och pusselbit som ännu verkar saknas på mittfältet?

http://www.guardian.co.uk/football/2008/aug/09/arsenal.watford

Ikväll heter motståndet Sevilla.
Sannolikt samma startelva, detta då Nasri och Diaby är småskadade och stannat hemma. (Diaby...skadad...)
Ikväll är allra sista genrepet innan allvaret.


Inga kommentarer: