söndag 17 augusti 2008

Pressad Premiär

Så var det igång. "Cirkus" Premier League. Inväntat, efterlängtat. PL-bilagor, experttips och spaltmil av krönikor och utlåtanden har föregått helgen. Och nu är det allvar. Hemmamatch mot nykomlingen WBA. Easy Pieces. Här skulle bli fest och målkalas i Londons varma augustisol. Det blev vinst och det blev tre poäng.

Men en tämligen pressad och mycket blek premiär. Nasri fick dock snabbt presentera sig i ligan och inför hemmasupportrarna med ett tidigt mål. Matchens enda mål. Sedan såg det ut som att WBA var betydligt närmare ett mål och ett oavgjort resultat, än att Gunners skulle mäkta med att utöka ledning och målskillnad.

Nervöst, stabbigt och darrigt varefter matchuret tickade vad var som bjöds från hemmalaget i en pressad premiär.

Löften och uttalande om att lagkapten Gallas nu plötsligt skulle ha "mognat" och ändrat sin attityd mot sina medspelare visade sig vara tomma ord. Det var pinsamt att se Gallas skälla och vråla inför publik och TV-kameror på Djourou, som faktiskt räddade Arsenal med nöd och näppe från att åka på ett kvitteringsmål.

Arsenal hade - återigen - förvånansvärt svårt att söka stänga matchen. Omständligt kringspel och märkliga skott avlöste varandra. West brom stod upp med den äran. Tufft backspel och farliga kontringar.

Ingen premiär att minnas, men banne mig att ta fasta på.
Wenger och Pat Rice har fyra ögon.

Har valt att inför denna säsong inte ge mig på att tippa ligan. Inte ens ligatoppen. Och vad säger en match?
Ja. Ganska mycket. Sättet den genomfördes på gav fler frågetecken än utropstecken kring fortsättningen av de kommande nio månaderna.

Djourou, Clichy och Nasri är trion som har all anledning att glädjas över premiärsegern. Övriga bör nog ägna sina tankar åt hur premiären 08/09 gestaltade sig, och vad man nu har att stå inför.

Inga kommentarer: