måndag 7 september 2009

Grå måndag

Höst. Grå måndag. Halsen svider. Lufrören rosslar och strupen hackar och hostar. Det är sådana tider nu. Jag tänker nu inte på "svinfluensatider" vilket det kanske förvisso är för vissa, utan mer att tiden på året brukar bjuda den vanliga höstförkylningen när man nu umgåtts på arbetplaster som i skolor och på dagis under några veckor.

Det är en grå septembermåndag.
Måndag efter en helg då landslag spelade och ligor vilade.

Måndag en helg efter att Rooney ånyo råkade få en tveksam straff med sig.
Denna gång i det Engelska landslagets dräkt och inte i Manchester Uniteds outfit.
Som av en händelse...?


Det är måndagen efter att Sverige (via sitt manliga landslag) gjorde en riktigt bra insats, kanske den första riktigt godkända, i det kvalspel som kommer att avgöra vilka nationer som spelar i Sydafrika kommande sommar.

Det är måndagen efter det att den svebska journalistkåren nu riktigt fått frossa loss i "fenomenet Zlatan".
Visst. Det blev ett viktigt mål med magen. Men hur hade rubrikerna varit om en Hysén, en Elm eller en Berg gjort det nästan filmregiserade målet på stopptid plus?

Kan inte ta ifrån Zlatan målet. Inte målets betydelse för kvalets fortsättning. Men var var Zlatan de övriga 92 minuterna?
Jag såg honom, kaptenen, slå ut med armarna ibland.

* * *

Det är måndagen då det gått tre dygns edan vi fick veta att Djourou blir borta på grund av skada i upp till ett halvår.
Är nära att skriva "vad var det jag sade" apropå skador och noll nya förvärv.
Nu lär Senderos, som blev kvar, få lira.
Men varför inte låta testa mannen bakom Arsenals FA-Cupseger i våras, reservernas lagkapten Kyle Bartley?

* * *
Manchester United...igen...och deras supportrar. De älskar ju att sjunga sinnessjuka texter om just Wenger. Deras stora hang-up. Hädiskt och totalt humorbefriat om män som gillar småpojkar.
Det är så.... Scum!
Nu har köpjättarna Amazon och Play.com haft den goda smaken att at bort desas "chants" som funnits till försäljning. Gott så. Men det lär aldrig förändra mentaliteten hos dessa självgoda gloryhunters. Det är en grå måndag.

* * *
Patrick Barclay, känd fotbollsskribent och krönikör, experttyckare i SKY, har tyckt till om hur Arsenal särbehandlas. Negativt:
http://bit.ly/1pTIWo

* * *
Bendtner, Ramsey och van Persie gjorde alla mål för sina landslag i helgen.
Stabilt.

* * *
Jag skippar fåniga rykten om Wengers fokus på italienska spelare som inte platsar i Inter. Ett nytt Silly Season kommer till jul. Hostmedicin nu för att möta en ljusare tisdag.

Inga kommentarer: