söndag 13 september 2009

Next year


Känslorna svallar - med rätta - dagen efter mötet med Manchester City. Avser inte avhandla Adebayor i något längre stycke här. En idiot är inte värd mer än tystnad, och Adebayor visade tillslut så öppet och exakt vem han är som vad han står för.


Kan bara hoppas att FA (re)agerar och stänger av kräket. Men money talks and bullshit walks så Mark Hughes tar nog hand om den saken. Slutar sannolikt med någon skriftlig reprimand.

I övrigt törs jag lova att nämnde Adebayor aldrig någonsin lär sätta sin fot på Emiraten i ligareturen den 24:e april 2010. Redan nu vet jag att han kommer att vara "skadad" eller "sjuk".

Vad Robin van Persie tyckte om sin forne anfallskollega efter matchen har framgått med all tydlighet, och det är bra att detta inte förblir RvP:s synpunkt i media, utan även blivit publicerat som ett "statement" på den officiella propgandawebben.

* * *
Matchen då?

Fullkomligt avslagen insats från Arsenal (om alltid efter landslagsuppdrag, men det är inget att skylla på då flera av Citys spelare också haft andra plikter) under de första 45 minuterna. Knappast en boll rätt, och på varje röd fans tre ljusblå. Det snubblades och fumlades.

Denilson gjorde inte mycket rätt. Ett riktigt bottennapp. Men där fanns fler som inte tog ett steg för mycket. Och främst saknades en sprinter som sökte riva och slita upp luckor i Citys mittfält som backlinje. Och nu var laget utan Arsjavin, Nasri och Walcott. Detta samtidigt som Fabregas gick på halvfart.

Almunia har lyckats sjabbla till det på något sätt i samtliga matcher.

Det känns sämre än "sådär".

Rosicky gjorde skillnad, och det var den enda riktiga glädjen att den så av skador länge frånvarande mittfältaren fick debutera igen med ett mål.

Försvarsarbetet i backlinjen lämnade dessutom mycket att önska - 4 mål är inte okey. Akilleshälen som befarades visade sig nu öppet och i full dager.
Samtidigt sjabbaldes det även med chanserna framåt i andra halvlek. Vad Bendnter och Diaby pysslade med stora delar av matchen är jag fortfarande fullständigt oklar över.


* * *
Arsenal har nu spelat fyra matcher. Kanske lät vi oss luras litet av de två första matcherna. Facit nu är en betydligt sämre start än i fjol. " vunna och 2 förlorade. I fjol hade laget 3 vunna och 1 förlorad. Med sex poäng i tabellen är det redan nio poäng upp till serieledande Chelsea.


Det är ett tyvärr ett synnerligen stort glapp trots att så många matcher återstår att spela.
I fjol kunde man skriva av drömmar om ligatitlar redan i oktober.

Det finns ett stående skämt bland Arsenalsupportar kring begreppet "Next Year", det brukar användas på Spurs som deras bärande fotbollsfilosofi.
"Om inte i år, så NÄSTA ÅR, då, minsann!"

Frågan är om inte det skämtet numera ligger oss själva närmast?
Även i år, även denna säsong - så blir det inte av men... "Next Year", då...
Hoppas inte det!

Inga kommentarer: