tisdag 29 september 2009

Makalös Minnesvärd Match

Att Olympiakos skulle bli en tuff nöt hade jag tippat. Men aldrig på så sått att just gästernas lagkapten och burväktare Antonis Nikopolidis skulle vara så omänsklig, så omutlig, så stor i målet.

Men även den bäste gick att knäcka. Tillslut. Det tog 78 minuter. Efter 45 minuter kunde/borde det stått sådär 3-0 till Arsenal. Spel mot ett mål. Och VILKET spel. Det var furiöst, det var spel i 110 km/h, det var ett spel som fick de få grå cellerna att fundera på hur vissa matcher kan se ut som tuggummi på valium...

Speedball. Allt satt. Mer eller mindre. Så var det där med avsluten. Markboll efter annan. Inga skott på distans, och absolut inga på höjden. Men hur lätt är det att få rätt träff på kulan när den slussas fram som via ett höghastighetståg?

Olympiakos spelade lågt. Oerhört lågt, tio man på egen planhalva nästan hela matchen. Sådant motstånd har Arsenal mött förr. Blivit frustrerade och förlorat. Nu blev det inte så. lagetfortsatte att slita och riva, riva och slita. När Wenger fått in såväl Eduardo som Vela på planen höll jag på att sätta i halsen:

Aldrig tidigare har jag väl sett en sådan offensiv.
(Wenger kan vara en försiktig general)
Och detta gav utdelning tämligen omgående.
Robin van Persie via Eduardo till 1-0.
Fabregas till en idag fullkomligt makalöst arbetande Arsjavin 2-0.

Ridå Athen!

Chanserna från motståndarna var få. Men en giftig dök upp via en hörna som Vito Mannone avstyrde. Killen fick så hålla sin tredje nolla. Stort.

En sådan match lär man inte glömma. Arsenal har försett sig med en smakstart i CL:s gruppspel. Men sättet de gjort det på värmer ett Arsenalhjärta.