lördag 12 september 2009

Så otroligt att det är troligt - eller tvärtom

Landslagsuppdragen kostade Arsenal en dyrbar skada. Arsjavin sprang för sitt Ryssland med halvtaskig ljumske i 90 minuter plus. Resultatet: Arsajvin frånvarande under några veckor och otillgänglig under några viktiga matcher, tjafs mellan Wenger och Hiddink, tjafs mellan Wenger och Arsjavin.

Alla har offentligt vädrat sina synpunkter om hur nyttig eller onyttig speltiden var för en liten tsar. Självklart har Wenger som Hiddink främst sett till sina verksamheter. Och Arsjavin tycker tydligen själv att plikten för landet gick främst. Trist - tycker man som
Arsenalsupporter.

Nåväl.
Showdown time awaits.
Möten mellan Arsenal och Manchester City brukar inte tillhöra de där "speciella" matcherna, som presrigemöten mot det andra Manchesterlaget, mot Spurs eller Liverpool. Nu gör de självklart det.

Två helt olika klubbkulturer möts.
En köpande - En sparande.


Men den verkliga laddningen ligger självklart i spelarövergångar som berört båda lagen som dess supportrar. Adebayor. Och Kolo Touré. Det är så otroligt att det nästan är troligt att Adebayor lyckas med at sänka sin gamla klubb.Det måste vara hans dröm som han högsta motivation för just denna dagen.

Hela veckan har Adebayor ägnat sig åt att gråta ut i media om att han aldrig blev uppskattad och aldrig fick respekt i sin gamla klubb. Att han nu kommit till en klubb som förstår hans löneanspråk, förlåt, spelsinne, med supportrar som älskar honom och inte buar honom.

Det senaste utspelet handlar om partnerskapet som aldrig riktigt fungerade. Bendtner hasade runt i omklädningsrummet med skor på och bröt mot en viktig tregel för laget berättar Adebayor. Än värre - den unge dansken pekade finger mot evigt missförstådde Adebayor i sista matchen mot Tottenham.

Ja, Adebayor vet att berätta. Och Wenger är inte dummare än att han vet att dessa berättelser väcker starka reaktioner bland de egna supportrarna. Han manar nu vädjande om att Arsenals supportrar på plats i Manchester inte ska ägna lördagen åt att framföra några högljudda synpunkter kring Adebayor.

Undrar hur Adebayor reagerar om han får till det.
Om han får snubbla in bollen?
Med överdrivna målgester?
Med slängkyssar åt den ljusblå publiken?
De som tagit honom till sina hjärta på knappt två månader och redan älskar honom?


Adebayor vet även att Arsenalsupportar inte är några riktiga supportrar.
Ena året håller de på Arsenal, nästa på Liverpool, och ett tredje år på Manchester United...
Adebayor sprider sin vetskap och media lyssnar.

Det blir bra stories med egen dramaturgi och inbyggd konflikt.

Ska Arsenal upp till Manchester och få på skallen ännu en gång?
Och avgör just Adebayor?
Eller Kolo Touré?

Det är så otroligt att det nästan är troligt.

Inga kommentarer: