onsdag 16 september 2009

Vita spöken i Belgien

Det måste tillskrivas ödets totala ironi att Eduardo, mannen som varit i stormens öga, precis fått klartecken att spela, blev mannen som via en sanslöst tanklös klackning såg till att bjuda värdarna på 1-0 när matchuret knappt hamnat på två minuter.

En mardrömsstart för högst orutinerade Vito Mannone i målet. 21 år och helt utan erfarenhet från den här typen av fotboll.Men så är det i skadelaget Arsenal. När halva laget ligger i sjukstuga så får man spela med vad som finns tillgängligt.

När fem minuter passerat stod det 2-0.En märklig straff där Gallas var syndabock.Arsenal fullständigt i chock. Likbleka vita spöken i sina hemska vita bortaställ.

Sedan följde 45 minuter av total håglöshet.Ett lag helt utan självkänsla, "jävlar-anamma moral" och framförallt i total avsaknad av en ledargestalt och hänförare. Kan någon i övrigt förklara vad som har hänt med Gael Clichy?

Det var grova underprestationer av många, och felpassen var femton på dussinet. Lika ologiskt som konstigt så att en Diaby som inte gjort något rätt lyckades hitta en osynlig Bendtner på stopptid i första halvlek och Arsenal fick en viktig kvittering av dansken i ett kliniskt mål.
Strange!

Andra halvlek hann knappt starta med bud poå utökad ledning för Standard Liege, men blotta turen räddade Arsenal efter slarv från Song. En fortsatt märklig tillställning, trots visst Arsenalkommando. Men bollen rullades mest runt på gammalt ökänt gurkburksmanér.
Phu!

Och plötsligt händer det, som det heter i reklamens värld.
2-2 Vermaelen. Ett offsidemål som sannolikt aldrig borde hamnat i målprotokollet. Men domaren dömer som bekant. Och knappt hann två minuter gå, och Eduardo, som ännu inte hade gjort många rätt, lyckades peta in segermålet som den målyjuv han kan vara. 2-3.

En fullständigt osannolik som märklig tillställning.
Viktiga poäng.

Det har varit turbulenta tider för Arsenal senaste tiden.
Jag vill hävda att spöket vaknade och fick sin näring på Old Trafford när Diaby nickade in ett självmål i en match man borde ha vunnit. Därefter 4-1 (som tillslut blev 4-2) på grannarenan i Manchester skakade laget ytterligare.

Vermaelen och Rosicky var de enda spelarna som glödde i Arsenals märkliga Tottenhamställ.