måndag 28 september 2009

Wengers tålamod på prov

Olympiakos på ingång. Bendtner kommer inte att spela. Detta efter att ha kraschat i sin sportbil på väg till träningen i Hertfordshire.

Bendtner...

Killen som tog sig vårens superbläcka efter förnedringen i Champions Leagues semifinalretur mot Manchester United. Dansken är "bara" 21 år. Mycket valp ännu. Men kanske läge att kamma till sig litet.

Koncentrera mer på att finslipa form och driv än att köra Rock'n'Roll-livet. Wenger har haft tålamod med Nicklas. Frågan är hur länge det tålamodet håller med flera "incidenter".

Minns Pennant. Kanske inte är jämförbart. Växter upp med en far som langade crack. Han både söp och körde bil. Unge Jermaine, alltså. Och det Samtidigt.

Att Bendtner klarade sig undan med skrubbsår och blåmärken får man i övrigt tacka högre makter för. Om man nu inte har fullt fokus på det svenska landslagets kommande "måstematch" i Köpenhamn.

* * *
Theo Walcott gråterut i presen över att han inte får spela. Imorgon lär han få göra det. Men mindre gråt i pressen tack. Eller fabriceras allt som skrivs?


* * *
Arsenals ekonomi är bättre än i fjol. Vad nu det säger ett år efter att den globala finanskrisen blev ett faktum. den eviga nageln i ögat på styrelsen, Arsenal Supporters Trust, är dock nöjda med senaste finansrapporten. Plus £56 miljoner - jämfört med föregående verksamhetsår.

På sikt kanske Emiraten kan bli den affär klubben tänkte sig. Återstår så för alla besökare att Emiraten får en publik som bättre hjälps åt att leverera litet tätare atmosfär.

* * *
Inte nog med unga danskar som kör racer, unga Engelsmän som klagar. Skadehelvetet fortsätter att gnaga. Denilson borta i ytterligare två månader. Jag är övertygad om att detta sätter flera än Wengers eget tålamod på prov.

* * *
Så slår vi in en öppen dörr: Olympiakos blir tuffaste laget att möta i CL grupp H.
Det forna brasilianske fotbollsesset Zico, som är manager för den grekiska toppklubben åker med sitt lag til London för att ta poäng. Jag ser helst att de åker hem utan. Det kan sannoli9kt drabba Arsenal när lagen ska mötas för retur i Athen.

* * *
Hockey?
Känns iskallt!

Inga kommentarer: