onsdag 4 november 2009

Rår Wenger på Ronald Koeman?

Holländskt besök i London under kvällen när gruppspelet i Champions League fortsätter och det är dags för retur mot AZ Alkmaar. Ett snöpligt kryss på stopptid senast där många med mig kände att Arsenal förlorade två poäng istället för att vinna ett.

Frågan är om det gått troll i saken på coachnivå?
Alkmaars holländske coach Ronald Koeman har nämligen ett otäckt gott facit mot just Arsene Wenger. Under Koemans ledning lyckades Gunners aldrig slå Ajax 2003. Och i relativt färskt minne kan vi plågas över hur PSV Eindhoven, under Koemans befäl, skickade ut Arsenal ur Champions League i mars 2007.

http://bit.ly/157yUF

Dags att vända trenden!

* * *
Vad att förvänta av kvällens match?
Tålamod. Tålamod och tålamod.

Gissar att taktiken från AZ är att bjuda en tight defensiv, kanske med marockanen Mounir El Hamdaoui beredd på kvicka attacker när kontringar bjuds. Det vill säga, ungefär samma matchbild som holländarna bjöd hemma. Och det var inte utan problem Arsenal arbetade med att ta sig igenom mittfält som dyrka upp försvar.
Till det krävs tålamod.

Tummar hålls för att Gibbs som får ta plats på vänsterkanten i Clichys frånvaro håller sig kylig när attackerna kommer.

* * *
Vi vet alla förutsätningarna: Vinst idag för Gunners och man är närmast klara.
Hemmaförlust samtidigt som Olympiakos vinner över Standard Liege och plöstligt har vi en annan tabell...

* * *
Slötittade på Atletico-Chelsea igår. Många gamla bekantingar: Reyes såg lika glad ut som vanligt med sitt vita flin. Ashley Cole och Anelka knogar på i blåstället för ryssens pengar. Och så var han åter: Den alltid så otäckt livsfarlige Didier Drogba.

Satt just och funderade efter Agueros vackra ledningsmål, om NÄR just Drogba skulle vakna till liv, kvittera och vända. Och det skedde bäst medan tankarna rullade och for. Att sedan Aguero åter lyckades kvittera med ett praktmål, hjälpte inte spanjorerna. Chelsea klara för avancemang som ett av fyra lag från Premier League.

Sannolikt nu även Manchester United, som sin vana trogen tog poängen i slutet efter att stundtals varit respektlöst utspelade av CSKA.

Arsenal kan bli tredje engelska laget ikväll.
Liverpool står som bekant inför en riktig ödesmatch.

Manchester City och Adebayor spelar inte CL överhuvudtaget.
Så icke heller Spuds.

Inga kommentarer: