söndag 7 augusti 2011

Genrep som inte roade

Ställer man Arsenals "unga ungdomar", det vill säga de son är yngre än de unga som "mognat" under några år nu, mot Benficas mer rutinerade spelare, då blir det spö på bara rumpan.

Arsenal avslutade försäsongen i Portugal med en talande förlust. Om inte Fabianski gjort fyra prakträddningar under andra halvlek, när just "de unga unga" fick chansen, så hade resultatet skrivits till 6-1 istället för 2-1 till hemmalaget.

Det var sista matchen före ligastarten om exakt en vecka, och oavsett hur mycket övning en vänskapsmatch förväntas ge, så brukar inte ett väl genomfört genrep skada.

Arsenal gjorde en habil första halvlek. Målgörare, Robin van Persie på den egna födelsedagen.
Gervinho såg kvick ut, liksom Arsjavin. Det var väl det.

Andra halvlek var lekstuga Benfica där Arsenal inte tog sig över planen. Chamakh som ensam forward låg långt ner i banan. Skapade inget. Gervinho som fick spela hela matchen blev hårdare uppvaktad och alltmer osynlig varefter matchuret tickade på.

Squillachi bjöd in till Benficas båda mål. I det ena hade han och Benfica hjälp av Vermaelen, mannen som ska vara kommande säsongs "defensive frälsare"

En vecka kvar och frågetecken blir till utropstecken. Jag befarar den sämsta säsongen på tjugo år.

Med endast en vecka kvar vet ingen vilka som egentligen utgör laget, vem som är/blir lagkapten, eller vem som ska göra mål när van Persie inte kan spela.

Och Udinese i kvalet till Champions League?
Når vi gruppspel utifrån vad som hittills skådats inklusive faktum om skador och instabilt försvar, så är det inte annat än ett mindre mirakel.