tisdag 9 augusti 2011

Lättar mörka moln?

Börsras och kaos i världen, inte minst kaos i England som ser den värsta upploppsvågen sedan skiftet mellan -70 och -80 tal.

Det brinner i städerna, och det startade i Tottenham, norra London och spred sig viadre runt stadens citykärna. Läget är så illa att "fotbollslandet" ute i Nordsjön ställer in vänskapslandskampen mellan England och Holland. Även ligapremiären i helgen kan hotas, främst just i London. Tiden lär väl utvisa om det går att spela fotboll i Newcastle på lördag kväll.


* * *
Under måndagen blev så Southamptons unge jättelöfte Alex Oxlade-Chamberlain klar för Arsenal för en jättesumma som uppges vara i storleken av drygt 150 miljoner svenska kronor, inklusive diverse bonusar.

Reaktionerna lät inte vänta på sig:
Ännu en (oerfaren) yngling, är det vad som behövs?
Klarar han spelet i högstaligan, Premier League?
Han är ju blott 17 år.

Det måste finnas en tanke med värvningen (?) av en fysisk spelare, oavsett ålder som kan cirkulera på mittfältet. Och snart lär Costa Ricas Joel Campbell ansluta för en prislapp som är blott en tiondel av Oxlade-Chamberlain.
Dags att "avyttra" Samir Nasri?

Sannolikt.

* * *
Det är självklart "mindgames" på högsta nivå när så Arsenal officiellt låter deklarera att Samir Nasri och Cesc Fabregas ska spela i Champions League-kvalet mot Udinese.
En minut på bänken och de kan inte spela europaspel för någon ny klubb (läs; City/Barca)

Nu är nog inte Fabregas, med kmaper försäsong i kroppen, i form att spela någon längre match.
Och Nasri är avstängd i det första mötet.

Men signalen måste vara: "Ska det handlas, ska det handlas nu", och det till det pris Arsenal begär. Uppgifter under tisdagen i såväl Frankrike som Storbritannien gör gällande att Samir är på väg till Arsenals nya "feeding club"; Manchester City.

* * *
Under måndagskvällen tog VD Gazidiz till orda inför 100-talet medlemmar i Arsenal Supporters Trust. Att klubben letar defensiva lösningar, och avser handla berättades det. Med fem dagar kvar till ligastart undrar man hur mycket som kan tänkas hinna bli klart. Ju förr dess bättre, även om transferfönstret håller öppet till midnatt den 31:e augusti.

* * *
Så efter något som känns som mörka tider, kan man månne se att det lättar något nu?
Unge japanen Ryo Miyaichi har nu också fått klart med arbetstillstånd i England.
Nytt blir det. Ungt är det.

* * *
I övrigt hade jag banne mig sett att man behållit Bendntner, som nu ryktas till "storklubben" Stoke (har för mig att fadern talade om Bayern München...) än Chamakh, som tycks vara tiofallt mer under isen än vad en halvskadad Arsjavin var under vintern 2010.

Inga kommentarer: