måndag 29 augusti 2011

It's Oh So Quiet On The North London Front

Vad dagen har ägnats i nyhetsartiklar, kåserier, krönikor, och på allsköns bloggar avseende "All things Arsenal" var glasklart i samma sekund som Phil Dowd lyfte pipan till munnen och blåste av söndagens match med resultatskylten 8-2 lysande över Old Trafford. Det är en enda lång frossa i misär. Och författat av såväl "fiender" som "vänner".

Det har med andra ord mullrat som aldrig någonsin förr. Ett konstaterande som kan tyckas rimma synnerligen illa med dagens rubrik. Men bland alla expertutlåtanden, tyckanden, analyser och åsikter så finns inga konkreta nyheter om vad som försiggår i "Arsenals högkvarter".

Det är närmast oroväckande tyst med tanke på att
a) klubben har (bö ha) kapital
b) klubben onekligen är i ett mycket stort behov av nytt blod
och
c) Transferfönstret håller öppet i knappt två dygn till

Chockvågorna efter "massakern i Manchester" gör att till och med Silly Season tystnar.

Talat, det har Lilles Eden Hazard gjort, till franska Canal+
Någon flytt är det inte tal om. "Jag stannar här"
http://bit.ly/qQijLW

Namnet som cirkulerar under måndagen är 31-årige mittfältaren Yossi Benayoun, sedan ett år i Chelsea, med ett förflutet i Liverpool som West Ham.

Bara ryktet luktar "desperation". Benayoun har förvisso sex års erfarenhet av Premier League med tillhörande rutin, men hans profil är långt ifrån Arsenals gängse. Han passar inte i ålder, hans bästa år ligger bakom, inte framför honom. Det skulle vara en synnerligen märklig värvning.

Någon Park You-Chung har inte synts till i London. Det enda som inträffat dagen efter är avisering om ännu en "avyttring". Armand Traoré på utlån till QPR.
Sannolikt få som har invändningar kring den saken efter söndagen i Manchester. Men ska ständigt skadedrabbade Gibbs täcka på vänsterkanten under hela säsongen?

Sena rapporter talar om brasilianen André Santos, 28-årig vänsterback med tjugotvå matcher för det brasilianska landslaget i sitt CV. Sedan 2009 i turkiska Fenerbache. En prislapp på 7 miljoner Euro, luktar förvisso Arsenal.

Här uppdateras det senaste - kom förbi:
http://twitter.com/swede_Arse

* * *
Avslutningsvis noteras att Samir Nasri sägs ha varit så inne på att lämna Arsenal att han var i kontakt med Paris Saint Germain innan han hamnade i sitt älskade Manchester City.
Om sant - varför var det så viktigt att komma bort...?





Inga kommentarer: