måndag 1 augusti 2011

Ta 36 miljoner pund - men vad hände med Mata?

Uppgifter i brittisk- som spansk media gör under måndagens eftermiddag gällande att Barcelona nu erbjudit Arsenal £ 36 miljoner (litet drygt 390 miljoner i svenska kronor) för Cesc Fabregas. Arsenal har begärt £40 miljoner. Och ett pris är ett pris. Inte minst för någon som står under kontrakt i ytterligare F Y R A år.

Men budet bör övervägas för att få ett slut på den ändlösa historien. Risken att väga är att vara totalt kompromisslös, hävda sitt krav och hålla fast i en omotiverad spelare. Till vilken nytta?

Möjligtvis till konkurerande lag som gärna ser hur oro, dålig stämning , och i värsta fall, taskig moral förstör laget inifrån.

Barcelona gamblar självklart också. De kan få nobben. Och "den förlorade sonen" kommer "inte hem". Men med tanke på att de höjt budet med +£11 miljoner så är det inte ett fullkomligt skambud.

* * *
I övrigt undrar jag hur det står till i Arsenals högkvarter?
Brittiska Metro rapporterar att affären om Valencias mittfältare Juan Mata sannolikt går om intet. Detta för att man inte betalade rätt belopp - i tid.
Gunners hade lagt ett bud om £18 miljoner till Valencia.

Det förutsatte att affären skulle gått i lås innan den siste juli. Det gjorde den inte. Nu finns en särskild klausul att ta hänsyn till som skulle kosta Arsenal ytterligare +£10 miljoner för att få Mata till England.

Om så skett (och inte är ännu en i raden av tabloidankor) och ett genuint intresse funnits hos Arsenal så är det så pass horribelt skött att man tar sig för pannan.

Detta dock skrivet utan bu-rop.
jag skulle aldrig bua mitt lag.

* * *
Newcastles bråkstake Joey Barton till Arsenal?
Skatorna släpper honom som fri transfer. Förståeligt. Vill Wenger ha ett "problembarn" (28 år) i boet, N5?

Inga kommentarer: