lördag 13 augusti 2011

Uddlös premiär i full turbulens




Efter en sommar överfylld av frågetecken och frustration, oklarheter och en medioker försäsong så var det dags för Ligapremiär säsongen 2011/12 för 125-års jubilerande Arsenal.

Newcastle borta för Gunners med det lag som finns för stunden. En hel sommar har gått, lagkapten Fabregas har gråtit sig ifrån gällande kontrakt och Samir Nasri vill ha mer betalt och "vinna titlar", sannolikt på väg till shejkdömet Manchester City.

Matchen; om vi börjar med det positiva: Arsenals söndersågade defensiv fungerade förvånansvärt bra. Vermaelen och Koscienly som mittlås spelade tight och fysiskt.
Szczesny i målet sattes inte på några hårdare prövningar, men lyckades få bort bollen när det behövdes. Litet yvig, ofta snabba utrusningar och ett rejält boxarslag på bollen.

Framåt var det segare för Gunners. Trots sedvanligt övertag vad gällde bollinnehav, så rann avgöranden bort. Uddlöst när Wenger valt att ånyo formera laget 4-5-1 med Robin van Persie på topp. Nyförvärvet Gervinho gjorde en pigg start, men överarbetade i skarpa lägen, och jag hoppas vid högre makter att det inte är sådant den franske målskytten fått öva på vid London Colney. Omständlighet.

Matchtempot sjönk noterbart i andra halvlek och det var riktigt sömnigt från båda håll. Giftigast en frispark från van Persie som slickade nättaket.

Senast lagen möttes blev en fyramålsledning för Arsenal ett kryss. Det i sin tur början till slutet på Arsenals kampanj på samtliga fronter. Vi minns hur Diaby blev utskickad med rött kort, och hur en viss Joey Barton startade Newcastles upphämtning med en straff.

Även i premiären skulle Barton stå i fokus. När Gervinho föll i Newcastles straffområde så var Barton på plats för att "göra upp". Och det var helt okey för Barton att riva och slita i Gervinho som en trasdocka. Gervinho svarade med en kindsmekning, fick rött kort och fick kliva av. Därmed har vi en offensiv kraft borta i minst nästa match, hemma mot Liverpool.

Barton fick spela vidare med gult kort. Och man blev påmind om kvalitet och konsekvens hos den Engelska domarkåren.

Det finns inte så mycket mer att skriva. Mållöst från båda håll och kryss i premiären, precis som i fjol.

Ramsey och Rosicky gjorde inte bort sig på mittfältet, men visst märktes att ingen av dem lägger sådana perfektions-pass som de båda herrar som nu ska lämna Arsenal.

Premiären var ingen överraskning. Man undrar mest hur spelarna själva mår. Hur de hanterar att hålla fokus. Om supportrar, kolumnister och journalister undrar vad som pågår och hur affärer och planering egentligen hanteras hos storklubben Arsenal, så lär väl även spelare fundera som distraheras.


- Posted using BlogPress from my iPhone


Inga kommentarer: