onsdag 17 augusti 2011

FA slår till - CL eller Europa League - Nasri

Full rulle i "the World Of Arsenal". Minst sagt. Carlos Vela har skeppats ut på lån till Real Sociedad, ojämne "kult-slitvargen" Emmanuel Eboué har lämnat klubben för turkiska Galatasaray efter sex år i tjänst, Robin van Persie har fått kaptensbindeln efter Fabregas.

Och huruvida Nasri "Facebookar" nedsättande om Arsenals supportrar som meddelar att han snart ska lämna, eller om allt är ett dåligt skämt, därom tvistas det i media som på bloggar och i forum. ena dagen är det "sant" nästa "fejk" för att åter vara "sant".

Lägg därtill nyheter om skador i Djourou , Gibbs och Rosicky som frågetecken kring Wilshere's tillstånd...

Det enda som saknas är nyheter om nyförvärv. Undantaget Joey Campbell, som ingen riktigt vet hur han är, men som varit "klar i media" under några veckor. Kassakistan hos Arsenal måste onekligen ha fyllts på nu med försäljningar liksom med minskade lönekostnader för utlånade spelare.

* * *
Det Engelska Fotbollsförbundet, FA, är förutsägbara som pålitliga i sina domslut. Gervinhos röda kort överklagades med resultatet att tre matchers avstängning gäller. På eget initiativ granskades Songs mindre vackra "sko-avtagande" på Joey Barton under ligapremiären vilket också renderat i tre matchers avstängning.

Endast gud fader, eller Wenger (jag påstår inte att de utgör samma väsen) vet vilket lag som ska spela med sådana förutsättningar mot Liverpool, Manchester United och Swansea. Smakstart? Knappast?


Nästa straff att invänta är på Wenger som helt öppet satt och instruerade Pat Rice och spelarna via sin assistent, när han avstängd satt uppe på läktaren under CL-kvalet mot Udinese. Nu ska UEFA granska den saken, och det är årets absoluta lågoddsare att Wenger stängs av ytterligare några matcher i Europaspelet, hur det nu ter sig framöver.

* * *
"Måstematchen" mot Udinese i CL-kvalet var en ytterst märklig tillställning!

Gunners öppnade i "raketfart med topspeed", och spelade riktigt bra och underhållande de första 30 minuterna. Snabba djupledslöpningar och kantbyten.
Ett tidigt ledningsmål av Walcott med ett fint inlägg av Ramsey fick den långt ifrån fullsatta arenan att jubla. Jag tror att stämningen lättade upp hos många - under en tid.


Sedan kom en andra halvlek, såsom man upplevt förr. En match med helt annat ansikte. Kanske var Udinese piggare som har mindre matcher, inklusive träningstillställningar i kroppen, men inte kan ett lag bli så tröttkört efter 45 minuter?

Udinese tog helt över taktpinnen och Arsenal föll tillbaka, helt utan offensiv kraft, stannade på egen planhalva. Ryckighet i skador på den fragila backlinjen gjorde inte saken bättre. Ut gick Gibbs, som gjort en strålande första halvlek, in kom Djourou, hann med att bli rejält uppsnurrad som att rädda en kvittering innan han så linkade ut för att ge plats åt nykomlingen Jenkinsson.

Italienarna skapade flera riktigt farliga chanser och det kunde blivit både kvitterat som bortavinst, vilket skulle ha varit fullkomligt förödande.

Nu blev det "a one nil to the Arsenal" och frågan är om det räcker i onsdagens retur där Udinese lär spela ut på sin hemmaplan. Ut ur CL och in i Europaean League kan vara en dyster verklighet och ett historiskt trendbrott efter elva raka säsonger i det prestigefyllda cupspelet redan kommande vecka.

Gissa hur en förlust skulle påverka en redan inflammerad stämning. Eller ekonomin.

* * *
Arsenal höll nollan i sin andra match. Bacary Sagna var Arsenals bästa spelare jämte Vermaelen. Så skönt att ha belgaren åter. Men fixar han 50 matcher? Det tycks vara vad som krävs.

Har svårt att få grepp om Gervinho. Snabb som en vessla, matchade Walcott bra under första halvlek, men försvann i andra (som övriga) Litet för mycket individualist, får jobba på att bli en bättre lagspelare. Ramsey godkänd i 45 minuter, osynlig i 45.

Song blandar verkligen "högt" med "lågt" på ett iögonfallande sätt. Kanske en ny frisyr kan hjälpa Sonng att få tillbaka fjolårets pondus?

Chamakh står inte att känna igen. Punkt.

Frimpong var också en av dem som fick chansen, och tog den. En av få som kom in med energi under andra halvlek. Får vi hoppas på ett break i startelvan detta år?

I övrigt är en seger alltid en seger, och den satt som satt balsam även om det hade varit så mycket behagligare om Walcott fått in 2-0 på stopptid. Dessvärre kom två fingertoppar från Samir Handanovic emellan.

* * *
Blir Samir Nasri klar för Manchester City nu i veckan?
Killen kommer att lämna klubben med samma "goda standard" som Adebayor.
Adebayor, förövrigt aktuell för Spurs.
Den som är förvånad: Do the "Silly Walk". Nu och förevigt.


Inga kommentarer: