tisdag 23 augusti 2011

The Unachievables

"Player of The month Awards, dec 2010, Nasri och supporter"

Det är december 2010. Arsenal har klarat sig mer än hyggligt under hösten med en onödig dipp i förlust i CL:s gruppspel borta mot Braga och en neslig 0-1 förlust borta mot Manchester United.

Men läget är ljust, trots återkommande skador i en trupp som räknats ut av expertisen under sommaren 2010.

En av spelarna som utmärkt sig är unge fransosen Samir Nasri som tycks ha hittat formen och rollen i laget han värvades till 2008. Arsenal är med och slåss om tänkbara titlar på tre fronter, i ligan i Europa och i Carling Cup. Om några veckor ska laget dessutom kliva in i FA-Cupen.

Samir Nasri får supportrarnas uppskattning. Han nomineras till Player Of The Year Awards, och har sin huvudkonkurrent i Tottenhams Gareth Bale. På Emirates hyllas en leende Samir av en supporter för nomineringen efter att ha mottagit pris för Månades spelare i England, december månad 2010.

Då var då.

Under våren går kontraktsförhandlingarna mellan Nasri och Arsenal trögt. Det gör det för laget på planen också. Omspel i de inhemska cuperna och nya skador tär på laget. Den 5 februari 2011 gör laget en märklig match borta mot Newcastle.

Efter en mirakulös första halvlek leder Arsenal med 4-0 via fyra olika målskyttar. Samir nasri är skadad och inte med på resan. När domare Phil Dowd blåser av matchen har Newcastle tilldömts två straffsparkar och fått Diaby utvisad. Matchen slutar 4-4.

21 dagar senare spelar Arsenal final i Carling Cupo på Wenbley. Nasri är åter i laget, men det går trögare nu. När finalen går mot förlängning sjabblar Koscielny och Szczesny. Birmingham, som när säsongen är slut ska få byta liga och flytta ned, får in en märklig boll på en skitspark från Martins.

Säsongen rinner Arsenal ur händerna bit för bit, match för match. I ligareturen mot Tottenham skiner Nasri, gör 1-2 på White Hart Lane redan i tolfte minuten. Efter att ha fått stryk av Spurs under hösten, dessutom hemma, för första gången på sjutton år, så har laget chans att revanschera sig i ärkerivalens högborg. Matchen slutar 3-3.

Uppgifter i press och bloggosfär låter säga att Nasri kommer att invänta sommaren angående nytt kontrakt. Det befintliga går ut i juni 2012.

Sommaren blir en enda lång väntan för Arsenals supportrar. Det har utlovats förstärkningar av VD Ivan Gazidis efter ett uppgivet möte med utvalda Gooners från Arsenals Supporters Trust.

Sommaren blir ännu en lång följetong om Cesc Fabregas vara eller icke vara i Arsenal. Först att lämna är Gael Clichy som ansluter till Manchester City. Där finns Vieira nu i ny roll för att utveckla klubbens ungdomsverksamhet. Där finns Kolo Touré. På pappret finns även Adebayor.

Manchester City är klara för spel i Champions League. Klubben kan betala fantasilöner och köp avad man vill. Samir Nasri vill ha pengar. Vill ha titlar. Lager han spelar i är uppenbarligen inte bra nog. Inte lönechecken heller. Ligan hinner starta och kval till CL börja.

Först när Wenger öppet talar om att låta Nasri spela för Arsenal i Udine så rasslar det till. Cup-tied skulle kunna äventyra hela affären. Wenger och styrelsen har uppenbarligen olika syn på vad laget behöver.

Nasri få som han vill. Han får gå. Klappa annat klubbmärke och en fetare plånbok.
Arsenal får en slant. Och frågetecknen kring laget ökar med tio dagar kvar av ett öppet transferfönster. Ännu ett avslut, ännu ett surt adjö.

Först ut att gratulera, på Twitter, innan affären är offentlig är forne lagkamraten Cesc Fabregas som lyckades ta sig till Barcelona med sura miner och för en larvig penning.


Fabregas och Nasri förblir "The Unachievables" i Arsenal, Fabregas med en titel. FA-Cupen 2005.

* * *
Följ swedeArse på Twitter, nyheter och åsikter i kortformat:
htpp://twitter.com/swede_Arse



Inga kommentarer: