lördag 20 augusti 2011

Celebrating 125 years - 180 mållösa minuter

En märklig situation med ett märkligt domslut, men det fanns annat som inte var mindre märkligt under lördagen på Emiraten

Ännu en "svit" bröts under lördagen när Liverpool, som inte lyckats med att besegra Arsenal i London sedan år 2000 kom på besök i Arsenals hemmapremiär, jubileumssäsongen 2011/12.
0-2. Och ett poäng inkasserade på två ligamtacher. "Forward" eller "framåt" är förövrigt det bärande epitetet för säsongen. På lördagens kväll känns det som att "Backwards" kunde vara mer passande. Tyvärr.

För statistiknörden tål att påtalas att det nu var fyrtiotvå (42) år sedan Arsenal gått mållösa från två matcher i ligastarten (180 minuter - egentligen totalt 192 minuter med tilläggstid). Vilket jubileum. När hände förövrigt att Liverpool höll i bollinnehavet till 53% över en match och Arsenal i resterande 47% - på hemmaplan?

Den stora "snackisen" inför match var Samir Nasris uttagning inför densamma och Wengers uttalande om att han avsåg spela och använda en spelare som står under kontrakt som han behagade. Och spela fick han. Hela matchen. Och den blivande klubbytaren (?) Nasri var långt ifrån sämst på planen för Gunners.

Men det var uddlöst, det var spretigt och det var stundtals tempofattigt. De kvicka passningarnas tid kändes avlägsna. Åderlåtna av skador, avstängningar och inte minst nyförvärv, medför att Arsenal spelar som de gör just nu.

Återigen såg det ut att bli en "defensiv triumf" med Vermaelen och Sagna (för dagen förpassad till högerkanten) som solida pjäser. Någon form av förbannelse tycks vila över klubben för tillfället. Fler skador är knappast vad som behövs, och inte fler skador på de - numera - mer betydelsefulla spelarna. Med detta i sinne som minne så var det djupa suckar att bevittna hur en illagrinande Koscienly knappt tog sig av planen med någon ryggskada.

In så med unge spanjoren Miquel som överraskade ända till dess att en offsidespringande Suaréz förvillade så pass att nämnde Miquel slog upp bollen i ansiktet på Ramsey varpå bollbanan gjorde att Liverpool fick ledning på ett självmål i 78:e minuten.

Frimpong var hetast i Arsenal, och såp het at två gula kort blev till ett rött och ny avstängning.
Vid ett annat humör hade jag gärna uppehållit mig vid Frimpong som bidrog med energi och fräschör när spelare som Walcott, Arsjavin, och Robin van Persie underpresterade noterbart för att uttrycka sig diplomatiskt.

Killen kan komma att betyda mycket, men har ett temperament att tygla. Frimpong framför Diaby sju dagar i veckan var känslan fram till kort nummer två. Det var ett onödigt kort att ta, och det lämnade laget decimerat till tio man. Återigen.

Det blir så mycket gnällbänk att jag blir trött. På mig själv. Att styrelse och manager inte förberett sig för ny säsong med den förra i minnet är oförståeligt. Man funderar onekligen på vad som kommer att ske om Arsenals resa till Italienska Udine slutar med förlust vilket känns mer sannolik än osannolikt.

Man funderar på hur tongångarna går när ett lag fullt av reserver åkt upp till Old Trafford kommande helg och riskerar stå kvar med ett poäng efter tre matcher spelade. Om någon trodde att det var full orkan kring klubben just nu så törs jag knappt invänta resultatet av ytterligare två förluster.

I det massiva Twitterflödet under lördagskvällen kommer olika uppgifter om Samir Nasri och hans framtid. Några hävdar att förhandlingarna med man City har kollapsat och att fransosen blir kvar i Arsenal säsongen ut - andra hävdar att efter lördagens insats så jobbas det för fullt för att han ska kunna lämna snarast möjligt.

Det sägs också att belgiske Eden Hazard i princip är klar för Arsenal och för ett kontrakt värt £25 - £28 miljoner, men att det inte kommer att bli någon affär alls om Arsenal havererar i kampen om gruppspel i Champions League.

Ligamötet gav brösttoner från Liverpool, medan Arsenalsupportrar fortsätter att ventilera sin frustration om att lager och klubben är på väg ned i bråddjupet. Om jag vore souscer skulle jag möjligtvis var glad för poängen - men fortsatt orolig. Det fanns inget i Liverpools spel som imponerade och det krävdes en man mer och hjälp av domare för att ta poäng mot ett lag som präglades av orutin som debutanter.








Inga kommentarer: