torsdag 7 februari 2008

Kolo i träning men Wenger har problem

Kolo Touré som skadade ljumsken i samband med gruppspelet mot Benin i African Nations Cup är åter i träning. Under onsdagskvällen var KoloBaba Yara Stadium i Kumasi med övriga lagkamrater från Elfenbenskusten. Frågorna blir:
1. Spelar Kolo torsdagkvällens semifinal mot Egypten?
2. Bör han göra det?
Jag misstänker att det finns delade åsikter om svaret på fråga nr 2. En Arsenalsupporter må ha en åsikt, den som vill se Elfenbenskusten i final kanske en annan.

Touré har själv (trots viss "vila" i samband med skadan) flaggat upp oro för "utbrändhet" till följd av det tuffa spelschemat. Samtidigt hoppas Senderos, som nu fått litet regelbundenhet i sitt spel, på mer tid med A-laget.

Hur allvarlig Flaminis skada är efter den mållösa vänskaplsandskapen mellan Frankrike och Kongo synes oklart för gemene man i skrivande stund. Tveksamt om han finns med på innermittfältet i ligamötet mot Blackburn på måndag kväll.

Wenger som har sett stora delar av säsongen passera för Robin van Persie sedan han under "holländsk flag" skadade knät i just en landskap mot Slovenien riskerar nu stå med kännbara problem att plocka ihop ett kraftfullt och samspelt lag när kraft och energi ska räcka till ligaspel, FA-Cup och Champions League. I fallet van Persie var det under en EM-kvalmatch som skadan uppstod, och van Persie har sedan inte återhämtat sig helt. Nya skador har som bekant tillkommit efter hand. Vad gäller Flamini, så kommer en skada under en tämligen betydelselös vänskapslandskap av B-karraktär. Och Wenger, som ser till klubbens intresen, är inte helt förtjust i den typ av landslagsövningar:

"That is one (round of international friendles) you could do without. I think that if you did a poll of all the clubs involved in the Champions League I wouldn't be surprised if 100 per cent of them said let's get rid of it."

Avslutningsvis från spelarproblem till supportrar igen. Om någon missat saken så har Brittiska "herrmagasinet" (läs: sunkblaska modell svenska Slitz) Loaded låtit läsarna ranka PL-lagens supportrar i "The Prawn Awards"
Arsenal - en klubb för slipsnissar?
http://www.dailymail.co.uk/pages/live/articles/sport/football.html?in_article_id=512448&in_page_id=1779

Inga kommentarer: