söndag 24 februari 2008

Mardrömslördag och efterspel

"I can't believe this happened. Also, I can't believe such brutality still exists in football."
- Niko Kovac -


Birmingham C: 2 (McFadden 29', 95' str)
Arsenal: 2 (Walcott 50', 55')

"Inga stormbyar i Birmingham tack"...
Så avslutades gåedagens inlägg. Det blev inte storm. Det blev fullständig orkan på St Andrews.
En mörk och vedervärdig lördag i Birmingham. Eduardo bokstavligt talat lemlästad av Martin Taylor som gick en med ben, fötter och dobbar, före rätt in i Arseanls kroat-brasse så att två benpipor gicka av. Gick av!

Vedervärdiga bilder har kablats ut det senaste dygnet. De gör mig fysiskt illamående. De gör mig sorgsam. Nedstämd. På en gata i ett civiliserat land med lagar skulle påföljden bli fängelse. Nu blev det ett rött kort för kräket Taylor, och i allra värsta fall en förstörd fotbollskarriär för en ung lovande bollkonstnär. Vidrigt. Under söndagen har Eduardo opererats på ett "icke namngivet sjukhus i centrala London".
I bästa ("BÄSTA") fall kan skadan innebära att Eduardo missar sommarens Fotbolls-EM och sannolikt första halvan av den kommande säsongen.

Hela laget föll i synlig chock efter detta sällsynt brutala överfall. Och Birmingham kunde nyttja en skakat Arsenal och McFadden slå in 1-0 på frispark som en otränad Almunia i comeback hjälpte till att tippa in.

Någon form av mental övning måste doch ha pågått i halvtidsvilan. Theo Walcott, av alla, kommer ut och vänder på matchen inom loppet av 5 minuter. 2-1

Men domare Mike Dean ville annorlunda. En extremt tveksam straff där Clichy gick på boll och inte på Stuart Parnaby gav slutreultatet 2-2 på straff. Tid: 94:08.
Lagkapten Gallas så frustrerad att han vägrade lämna planen.

Brukar inte tillskriva domaren skulden då resultat inte bär vägen. Men Mike Dean bör ha några lådor champagne hemkörda av Sir Alex Ferguson idag. Mike Dean - som inte bemödade kalla til sig linjemannen som stod med flaggan nere.

Vidrigt.

Tre poäng ned till manutd. Fortsättningen är förvisso i egna händer (och fötter), men lördagen kändes som ett mycket, mycket ont omen!

Att Arsenal som klubb i årsbokslutet redovisar en vinst på 20 miljoner pund (247 miljoner SEK) medan CSKA London redovisar en förlust på nästan 75 miljoner pund skulle fått nig att le snett. Men inte idag. Litet lök på laxen:

Spurs vann f.ö söndagens ligacupfinal mot ovan nämnda ekonomiskt tyngda Londonlag. Grannarna får väl glädjas så länge det varar. Det släpps sannolikt en 20-disc DVD edition om "triumfen" i dagarna...

Tyvärr börjar jag åter noja på ett gammalt scenario som skissats på här tidigare i separat inlägg:

Ligacupvinnare - spurs [edit: rätt]
FA-cupvinnare - cska london
CL-vinnare - pool
Premier League-vinnare - mancs

Världen är ond?

Birminghans coach, Alex McLeish, Fergusons gamle vän om Taylor:
"Martin is not a dirty player, it was just at misstimed challenge"


Världen är dessutom full av vidriga lögnhalsar!

Inga kommentarer: