torsdag 28 februari 2008

Usmanov stärker sitt grepp?

Mycket jobb och litet "blogg" denna vecka. En vecka som självklart dominerats av efterdyningarna av Birminghammötet med Eduardos skada i fokus. Eduardo lämnade sjukhuset under onsdagen och har nu en tuff tid av rehabilitering framför sig. Proppagandawebben Arsenal.com öppnade en särskild sida där supportrar inbjöds att skicka sin hälsning till Eduardo. Inom knappa dygnet hade fler än 21 500 hälsningar kommit in från jordens samtliga världsdelar. Fotboll berör!

Raporter i media har gjort gällande att läkarinsatsen i Birmingham av såväl läkarteam som sjukhus kan ha varit helt avgörande för att Eduardo nu har chans till comeback. Ord som "amputation" som alternativ har nämnts, om inte rätt män och kvinnor snabbt varit på plats med rätt behandling.

Uzbeken Usmanov med sitt "Red & White Holding Ltd" för avsikt att nå 30% av aktieinnhavet i Arsenal, och ligger nu nära 25% av ägarskapet. Det har fått Arsenal att känna
sig pressade nog att under dagen gå ut med information till oroliga supportrar om vad ett
25 procentigt ägarskap kan innebära. Inte mycket vill klubben hävda för att sprida lugn i leden, men notera:

"There are some unusual decisions which require the approval of 75% of shareholders. These are very rare and are known as Special Resolutions and include winding up the company or changing its name."

Och klubben är nu ändå tillräckligt pressadde för att söka förhandla fram en "vattentät överenskommelse" med övriga aktieägare så att Usmanov inte ska kunna stärka sitt grepp ytterligare. Fem procent till, och Usmanov och hans bolag kan lägga ett formellt bud på klubben.

He's closing in.

Usmanov lägger an en ton av klingande falsk ödmjukhet genom att deklarera att han inte har för avsikt att ta lägga ett bud på klubben. Ännu...

Nya numret av "Kanonmagasinet" landade i brevlådan idag. Alltid trevlig läsning, som för det mesta, men noterar att redaktör Lander listar ett amerikanskt ägarskap som den värsta av farhågor. Jag dryftar mig att påstå att en Usmanov inte vore bättre.

Lagkapten Gallas har det tjatats om i press och på nätet, apropå det minst sagt tvära agerande, efter matchen och den feldömda straffen i helgen. Det har sågats med grova skär, och debatten har varit högt över vulgärstrecket. Dagens bottennapp återfinns i annars tämligen balanserade The Telegraph - med rubriken:
"William Gallas may well cost Arsenal the title"
Läs och sucka. Ett publicistiskt bottennapp:
http://www.telegraph.co.uk/sport/main.jhtml?xml=/sport/2008/02/28/sfnhen128.xml

Imorgon om Villa, van Persie och annat. Carpe Fredagen!

Inga kommentarer: