Blackburn Rovers: 0

Phu!
Phu!

En halvtaskig match som blev till en riktig rysare och nagelbitare. Skulle Arsenal rycka, eller misslyckas?

Tidigt mål av Senderos på hörna av Eduardo. McCarthy tappade helt markeringen på Senderos som använde sin rakade skalle för att dra bollen bakom Brad Friedels nätmaskor. En smakstart. Men Arsenal och tidiga mål behöver inte alltid göra lyckan säger erfarenheten. Och Blackburn växte med råge in i matchen. Dominerade stundtals mittfältet då Arsenal fick slå undan boll ur alla möjliga som omöjliga vinklar. Det började lukta kvittering...
Paus.
Ny Arsenalpress i 50:e minuten, sedan ner i lägre tempo. Nu började de egna handflatorna bli lätt fuktiga. Sportklyschan "släkten är värst" gjorde sig påmind. Skulle Bentley bli mannen som petade in en reducering...?
Arsenal greppade så åter taktpinnen i 70:e minuten, men Friedel syntes omutlig med benparad efter annan. Hleb, Flamini, Cesc, alla med skott. Annars var det just det "tråkigt nätta" och överarbetade spelet det som stundtals utmärkte Arsenal och lagets ineffektivitet för kvällen.
Blackburn segade ur de sista tio minuterna, och på stopptid kunde en tämligen osynlig Adebayor visa måltjyvstakter. 2-0. Underbara 2-0.

Fem poäng till godo i ligatoppen. So sweet!
Men ligan är inte avgjord ännu. Om nu någon lever i sådan villfarelse

Med kvällens spel på näthinnan så suger jag på tabellplaceringen, men avstår att fundera vidare på FA-Cup och CL-spel. Det blir nog bäst sömn av det.