måndag 15 december 2008

Svenska tåg Engelsk fotboll Italienska rykten

Så har man ånyo avverkat "halva Sverige" idag. " (Nåja, bara 70 mil...) Idag igen. Hur många mil har jag gnagt där i SJ:s säten under detta år? Några långresor jorden runt har det blivit. Minst. Hur ofta kommer - som går - SJ:s tåg i tid?
Inte särskilt ofta.
SJ:s tidtabell och tillförlitlighet versus verkligheten är minst lika nyckfull som Arsenals spel innevarande säsong.

Wenger tror fortfarande att det finns chans på ligaguldet. Snälla Le Boss, kom ned på jorden. Kom över till det karga norden och sätt dig och filosofera litet över läget och livet i vagnarna hos den svenska Statens Järnvägar!
They'll give you plenty of time. Plenty.


Silly Season drar igång med ökad styrka. Att Gallas lär försvinna efter jul är en riktig lågoddsare. Som tidigare här refererats så har Ranieri, numera i Juventus, tankar på att locka fransosen han en gång värvade till Chelsea till Italienska Serie A. Och varför inte?

Genast spekuleras så i vem Arsenal skulle kunna plocka i en eventuell bytesaffär och dagens svar heter Giorgio Chiellini. En 24-årig mittback, med förflutet på mittfältet och plats i det Italienska landslaget. Luktar hyfsat anrättad "anka a la tabloid". Populär rätt såhär års.

När vi ändå är i Italien så ryktas intresse kring AC Milans brasilianske anfallare Alexandre Pato...
...Jo. Undrar vad den prislappen skulle vara. Om affären ens är möjlig. Om 19-årige Pato, med sina 13 mål för Milan och ryktet om sig att vara "den nya Ronaldinho" överhuvudtaget skulle vara en spelare för Premier League och ett halvruggigt England.

Å andra sidan slapp ju Milan att betala några pengar för Flamini. Men det är tveksamt om sådan heder räknas i fotbollens globala värld år 2008.

Inga kommentarer: