lördag 6 december 2008

Det blev poäng mot Wigan...


...full pott till och med. Hade inte räknat med det. Hade närmast varit logiskt med säsongens karaktär i övrigt om Gunners torskat mot ett lag som man tidigare bara haft segrar mot i ligan. (samt spöade hårt med reservlaget i Carling Cup...)

Kan inte kalla matchen "fotbollsmässigt underhållande", och mitt som jag satt där och funderade på varför det uppstår ytor likt gamla klassiska slagfält i form av luckor på det egna mittfältet, så klipper Adebayor plötsligt till med matchens enda mål. Det kunde ha slutat med storseger om skärpan varit bättre (Denilson, van Persie) och om inte målstolpar "stått i vägen" vid två tillfällen.
"En vinst med handbroms" löd för övrigt en lika passande som summerande rubrik efter matchen som nyss passerade de egna ögonen.
För visst kunde det blivit en kryssmatch även om det egentligen aldrig kändes som om Wigan utgjorde någon större fara framåt. Men Almunia fick göra en fet rensning, en boxning i halvliggande ställning. Och under de sista 10 minuterna spred sig plötsligt den i år så välkända oron och ångesten i truppen att paniken gick ut rätt via TV-rutan och in i hjärnbarken på betraktaren. Och darrade värst av dem alla gjorde Eboué som tidigt fått kliva på vänsterkanten (!) för en linkande Nasri.

Killen spelade direkt livsfarligt och helt utan självförtroende eller tanke. När så Kolo Touré visade på litet jävlaranamma i slutspurten fick Eboué totalt psykbryt, bryter Kolos framrusning och passar Wigans mittfält...

Wenger bytte snabbt ut Eboué som fick kliva av planen. Något liknande har jag aldrig någonsin skådat under Wenger-eran!

"I felt he had completely lost his confidence and could not keep the ball anymore. Of course then he became a danger"

Någon som tror att Eboués självförtroende blir bättre efter detta?
TV-kommentatorerna diskuterade med avsky och avsmak att stora delar av församlingen på Emiraten buade åt Eboué hela vägen ut. Och även "old-school Gooners" reagerar med kraft efter den incidenten:
http://goonerholic.com/?p=1444
* * *
Efter alla dessa ändlösa artiklar om att Cristiano Ronaldo "kunde ha blivit" en Arsenalspelare 2003, så kan nu när året 2008 snart är tillända påminnas om att det finns andra spelare att kontraktera på nytt om man vill ha dem kvar: Cesc Fabregas, Robin van Persie och Theo Walcott.

Agera. Inte några nya Flamini-historier, tack!

* * *
Liverpol, Chelsea och Manchester United vann sina matcher, och tabelläget är detsamma idag som det var igår.

* * *
Den 16:e december gör Eduardo Da Silva comeback. Med reserverna - mot Pompey. Om "utförsbacken" började med den hemska Birmingham-matchen (2-2) och Eduardos tragiska skada, kan man alltid hoppas på att denne brasilianske kroats återkomst inte endast gäller den egna hälsan, utan att själva symbolvärdet - återkomsten - i sig kan, fungera som någon form av moraliskt kosttillskott. En nödvändig injektion i ett halvsargat lag, en tämligen gråblaskig säsong.

Inga kommentarer: