fredag 19 december 2008

Marcus Birro om lottningen


swedeArse ger plats till Romanistan, Italienälskaren och fottbollsfantasten Marcus Birro (Jo, han är författare också...)
Nyligen utsedd till Sveriges bästa bloggare och krönikör av fotbollsvännerna på Svenska Fans. Marcus Birro skriver regelbundet i Expressen numera som återfinns i Canal Plus fotbollsstudio. Och trots att han ibland biter till om grått väder, sjaviga pubar och fish'n'chips så har han även fotbollshjärta stort nog att tycka till om Arsenal och dess supportar. Som här:
http://www.fotbollsexpressen.se/Internationell%2Bfotboll/1.1387634/marcus-birro-arsenal-ar-vart-sina-supportrars-karlek
Här följer nu Marcus Birros tankar om dagens CL-lottning:

Hej där.
Läget?
Hur är tillvaron i The Gunners land?

Vilka ekon har ni i era öron nu när lottningen i CL precis är klar. Är det skräck, glädje, lättnad, panik eller mest en axelryckning, ett sådant där "vi-fixar-detta-lätt" ryck med axlar och ögonbryn, som munnen på Strindberg när han skulle fotograferas. Han trodde han log. Men han såg ut som en kaninröv.
De säger att striden mellan Italien och England egentligen inte existerar. Att man kan älska fotboll från alla länder. De har rätt och de har fel.
Och länge har vi Italienälskare varit tvungna att vada fram i klibbig, halvpackad och stinkande Peter Wennman gegga under alla år, och ständigt hamna i försvarsställning för att vår kärlek är grön vit och rädd istället för gapigt brittisk, så länge kommer det alltid finnas en rivalitet mellan England och Italien.

Det spelar ingen roll att Capello tränar landslaget eller att Zola tränar West Ham. Det här är en annan grej. Det är Totti vi snackar om. Världens mest lojala lagspelare som fortfarande kan få vuxna människor att frustande ställa sig vid närmaste bardisk och helt sonika banka med näven hårt i disken i en timme.

Fotboll ska inte vara som livet. Fotboll ska vara fest. Jag tar att sorgen, förlusten, döden och ensamheten är byggstenar i ett liv men fotbollen ska vara flammande röd. fast inte Arsenal röd, utan vinröd. Roma-röd. Tack för detta generösa utrymme och ha en fin jul så ses vi nyktra och fina i tid för match nästa år.

Mvh
Marcus "Totti" Birro

1 kommentar:

Anonym sa...

Du har ju bevisat att du inte är en äkta Romanista Birro. Att du fortsätter hävde det är ju bara pinsamt.