tisdag 23 december 2008

Jultankar

Det lackar mot den överhaussade högtiden vi kallar jul. Ledighet och vila?
Vila - när allt på"måste-bara-fixa" listan är avkryssat.
Vissa är kloka och åker bort över jul. Bilden ovan en julhälsning via MMS från kamrat i London.
Tomten är alltid röd-vit!
Tur att inte Nike designar nya tomtedräkter år från annat...


* * *
Idag känns krysset mot Liverpool litet extra surt. Detta sedan "mänskliga" Chelsea inte fick mer än 0-0 mot Everton borta under måndagskvällen. När de andra s.k "storlagen" kryssar så har Arsenal aldrig lyckats passa på att "rycka uppåt" i år.

* * *
Spekulationerna om Arsjavin till Arsenal fortsätter. Årets julplåga?
Med största sannolikhet finns stort intresse bland agenterna att få ut budskapet om en efterfrågan och därmed återigen sätta igång den prislappskarusell som blev en rysk boja för samme Arsjavin som blev kvar i Zenit under sensommaren.

Wenger har varit tydlig - elle ljugit friskt - på den egna propagandawebben:
On the rumours surrounding Vela going out on loan, or Tevez and Arshavin coming in...
"No, no, and no."


* * *
Mark Hughes
, Manchester City, vill ta litet av de nya oljemiljarderna och köpa loss Kolo Touré från Arsenal. Det projektet hoppas vi havererar!

Samtidigt har Kolo fått sparsamt med speltid denna säsong. Skador är en orsak. Ett evigt mixtrande med backlinjen en annan. Prislappen uppskattas till £10 miljoner. Om Wenger kommer att sälja? Bara Wenger "vet".
Över 300 matcher för Gunners har Kolo spelat och han är nu den ende som är kvar från den makalösa säsongen och det makalösa laget då Arsenal var "The invicibles".

* * *
Usmanov ligger lågt (...?) angående aktieposterna om 15,9% som Lady Nina Bracewell-Smith avser sälja. Den globala finanskrisen kanske fåtr oligarken att ägna annat fokus i affärsvärlden. Usmanov om ökat aktieköp i Arsenal, från BBC
"I am unlikely to at the moment (buy more shares) because I have more important financial matters to deal with."

* * *
Cesc Fabregas
- hur allvarlig är hans skada?
Tre-fyra veckors frånvaro har nu blivit till tre månader enligt olika källor.
Fan tro't!
Landsmannen Xabi Alonso ber om ursäkt och önskar snabb återhämtning.
Alonso som förra veckan skrivit på nytt långtidskontrakt med Liverpool till år 2014 kan...
...F.O!

* * *
Mera skador, avslutningsvis: Ingen Totti i Roma under de kommande månaderna. Då säger vi att Arsenal tar sig vidare åttondelsfinalen. Oavsett vad Marcus Birro tycker. Eller den f.d Goonern på Expressen vet som expert:
Canon: Inter, Juventus, Milan... Arsenal har lyckats i CL mot italienskt motstånd. Nu heter motståndaren AS Roma och det är svajjigt i Gunners. Urgång?
Johan Orrenius: Mycket oviss utgång. Två lag som spelar fantastisk fotboll ena veckan och klappar igenom totalt nästa. Men jag tror på Roma. Om Totti håller sig frisk.

* * *
GOD JUL!
Drick röd glögg.

Inga kommentarer: