söndag 21 december 2008

Dyrköpt kryss


1-1 jag sa', 1-1 det va'...
Det blev ett dyrköpt kryss på Emiraten när serieledande Liverpool kom på besök. Fabregas skadad, och hur lyckligt är det när mittfältet redan är så sargat?

Howard Webb som älskar att stå i centrum, och alltid delar ut fett med kort som en pokerdealer på en sjaskig sylta, samt blåser i sin domarpipa varannan minut, såg dessutom till att ge Adebayor två gula kort. Ut och hejdå. Lysande inför nästa bortamöte mot Villa.

Matchens första 45 minuter spelades i ett hyfsat tempo. Det var fart och attack, från båda håll. Inte avvaktande och segt som befarats. Robin van Persies ledningsmål, ett skott med högern, en delikatess. Men frågan var nu bara exakt NÄR Keane, som varit urusel i Liverpool, skulle få göra mål för Liverpool mot just Gunners. Det fick han innan halvtidsvilan, och "assist" bör tilldelas Djourou och Gallas som låg högt uppe i banan och inte hann ikapp den ständigt väntande Keane.

Andra halvlek linkade. Tack vare Webb. Märkligt nog lyckades inte Liverpool forcera fram något matchavgörande eller några nämnvärda farligheter, detta trots fördelen av en man mer på planen. Och trots Fabregas frånvaro på mittfältet där Liverpool stundtals även tog kommandot.

Fabregas mot Diaby var inget önskebyte, och då har vi ändå inte sett Fabregas i form denna höst/vinter. Diaby är en skicklig dribblare, men håller alldeles för länge i bollen innan han spelar den vidare. Inga farligheter därifrån, trots chans att poassa en friställd Robon van Persie som var onside.

Summa sumarum: Ett rättvist resultat utifrån de förutsättningar och den prägel matchen gavs. Snart får Wenger enbart köra reserver, då ordinarie manskap är skadade / avstängda.

Det blev inget "ryck" idag. För något av lagen. Läge: Status Quo. Gladast ikväll är sannolikt Chelsea, Manchester United och Aston Villa. Där gick ännu en match i serielunken, och vare sig Arsenal eller Liverpool fick ta hem den fulla potten.

För övrigt var det trivsamt att se Nasri åter. Men han syntes dock mest under första halvlek.

Inga kommentarer: