torsdag 27 december 2007

Banne dig om du är missnöjd!

Den som är missnöjd efter gårdagens insats på Fratton Park är en olidlig pessimist.
Den som inte kastar hatt mot skyn och jublar över att Arsenal lämnat ligatitelns förstaplacering (till Mancs - av alla...) är en hopplös medgångssupporter. Ungefär så är de politiskt korrekta tongångarna för dagen. De "Goonerpoltiska", för att vara specifik!

I skrivande stund återstår ganska exakt fyra och en halv månad till mitten av maj.
En ansenlig tidsrymd.
Nitton matcher att spela. Femtiosju poäng att kriga om.
Självklart kommer Arsenal, som de tyngsta titelkonkurrenterna i ligan att tappa ett och annat poäng på vägen. Och vid ett och annat tillfälle även då det minst anats eller tippats:
Skitmål på stopptid, tveksamma straffar, målvaktstavlor, oväntade skador och oförutsedda avstängningar.

Allt det där är variabler som gör spelet så spännande.
Så underbart.
Så hopplöst.

Om någon frågat i augusti at tippa var Arsenal parkerat sig i tabellen runt årsskiftet så hade någon av de tre första platserna inte varit ett svar härifrån. Att sedan Wenger, laget och hösten har bevisat annorlunda har varit så oerhört glädjande. Så oerhört hoppingivande. All den frustration över ett spel som så ofta dominerades, men sällan gav resultat under fjolåret väcker nya drömmar. Att påstå annat vore ren lögn.

När man så ser Arsenal plocka fram fjolårets spel så tjuter jag inte av glädje.
67 procent var bollinnehavet för gästerna och 37 procent för Pompey.

Tveksamt huruvida konstruktionen Adebayor-Hleb i något slags 4-4-1-1 system är det mest vägvinnande. Två dirigenter som inte kommunicerar via bollen på bästa sätt. Möter Arsenal dessutom 10 man på motståndarens planhalva så uppstår problem. Problem kring vem som ska hitta, eller stå för, den "förlösande dyrken".

Adebayor springer, och springer, och springer, men väl med boll så blir det några (pluralis) moment för omständligt. Hleb huserar långt ned på mittplan, rusar mot kanterna och slår in snäva kross. Men finns ingen adressat så kan bollen lika gärna slås ut på kortsidan!

Nyheterna för dagen är att Van Persie INTE är i spelbart skick till mötet mot Everton. (Kanske inte på en hel månad) Sannolikt är inte heller lagkapten Gallas redo för "Toffees" Nyheter man så gärna varit utan nu.

Prova något nytt på lördag. Starta med Bendnter tillsammans med Adebayor.
Spela 4-4-2.
Låt Hleb ta kanten och Eboué starta på bänken.

Men vem vet?
Wenger vet.

1 kommentar:

Burgus Las Vegas sa...

Jag blir galen på Adebayors sätt att hantera bollen utanför straffområdet. Han förstår så många anfall när han ska försöka vara Hleb. In med Bendtner som på några minuter skapade mer än vad Adebayor/Hleb gjorde på hela matchen. Att vara medgångssupporter direkt man är besviken över ett resultat, är det värsta jag vet inom forum världen. Klart man ska få skriva av sig lite efter en dålig insatts. Precis som man får hylla när det går bra..