onsdag 26 december 2007

Mörkt slut på julen!

Underkänt var endast förnamnet när Arsenal tog fram fjolårets handbollsliknande gurkburk och begav sig till Portsmouth för att möta gamla bekantingar som Campbell, Laurenn och Kanu. Att skjuta (på distans) var inte att tänka på, främst inte från Adebayor som såg till att göra dribblingsövningar närhelst han överhuvudtahet orkade närma sig David James eller Pompeys försvar. Men det var en sådan kväll. Rosicky sköt. James räddade, eller; Rosicky sköt; utanför. Eboué sköt. Inte i mål.

Gallas lyckades missa närmast öppet mål i 88:e minuten. Först på stopptid vaknade Gunners till, men det var ju så dags. Bendnter då en vital injektion.

Clichy matchens främste lirare, helt utan konkurrens. Utöver ett furiöst arbete i 94 minuter så såg han även till att det inte blev förlust, detta då Benjani kom fri i en märklig kontringssituation. Almunia rusade ut touchade bollen och Clichy på plats att störa ytterligare.

Att Mancs går upp i topp just nu är väl inte det mest optimala av tillfällen. De har ju en tendens att parkera sig på den platsen om de når den runt nyåret...
Everton borta och West Ham hemma de kommande två matcherna blir ingen lek för Arsenal. Får hoppas att Wenger påminner om att det inte är förbjudet att skjuta, eller att göra rusningar in i motståndarnas straffområde.

0-0 och utöver "tabellraset" (-1p till Mancs) så är även säsongens första mållösa PL-match för Gunners ett surt faktum.