tisdag 11 december 2007

Återkomster, CL och Yoann Gourcuff

Jens Lehmann gör återkomst i Arsenals mål. Mot Steua Bukarest. Det var oväntat.
Hade inte spelat på att Lehmann INTE gjort sin sista match i laget. Det är en uttagning och ett val som sänder märkliga signaler. Är det dags att värma upp tysken igen?
Det är som bekant inte första gången som Lehmann och Almunia växlar positioner.
Med detta inte sagt att Lehmann per automatik kliver in mot CSKA London på söndagen.
Men hade Le Boss valt att ställa Lehmann i kylskåpet hade han ställt Fabianski i mål.

En annan återkomst av annan kaliber är att Robin van Persie nu gör debut på nytt. Utgår självlart från att alla upptänkliga medicinska bedömningar gjorts för att inte riskera en snabb "set-back". Men om allt går väl så förgyller det förhoppningsvis decembermörkret något, även om man bör ta största hänsyn till att han vare sig har matchtempot och matchvanan i kroppen.

Diaby är också återställd, men tveksamt om han spelar mot Bukarest. I övrigt tycks det bekomma Wenger mindre huruvida Arsenal slutar som etta eller två i gruppen. Chansen finns om Sevilla får en smäll och Arsenal vinner. Men att få hemmafavör, eller få möta ett, på pappret, svårare motstånd, är av mindre intresse:

"I feel for us maybe it is not necessarily a disadvantage to play the big clubs. Last year, we lost against Eindhoven, who refused to play in the first leg. Then, in the second game, they just waited for one counter-attack. We struggled more in that game than we had done the season before against Real Madrid."

Vad gäller återkomster i övrigt så aviseras även att Hleb och Flamini K A N S K E kan vara åter till söndagen. Det börjar likna något…

Dagens stora SILLY är att Arsenal skulle slänga upp £15 miljoner för 21-årige franska offensive mittfältaren Yoann Gourcuff. Gourcuff kom till Milan från Rennes 2006, och har kallats för den nye ”Zinedine Zidane”. Men särskilt mycket speltid har det inte blivit i Milan för fransosen. Under fjolårets säsong spelade han exempelvis endast tio matcher från start. Gourcuff står under kontrakt med Milan till 2011. Den som vill fördjupa sig mer kan "Googla" eller nyttja YouTube:



Köpet synes inte "särdeles Arsenal", och högst osannolikt. Samtidigt har den senaste veckan visat att mittfältet kanske är den svagaste länken i Wengers lagbygge ?

Inga kommentarer: