torsdag 13 december 2007

Dimitrov, Freeman och Luselelle

I väntan på söndagens möte mot Londons ryska legionärer, eller lottningen till CL:s åttondelsfinal, så följer en kort torsdagssummering:

Bulgariska laget Levski Sofias VD, Nasko Sirakov, hävdar att 21-årige bulgariske anfallaren Nikolai Dimitrov ska göra Arsenal besök för provspel under tio dagar. Dimitrov debuterade i A-laget redan som 16-åring och har varit med och ta ligaguld med Levski Sofia såväl 2006 som 2007. På 32 matcher har Dimitrov producerat nio mål.

En annan anfallande spelare som Arsenal hållit ögonen på är en ung Engelsman (!) med klubbadress Gillingham. Luke Freeman är namnet och födelseåret är 1992. Freeman betecknas som ett "fotbollens underbarn" och är den yngste spelare någonsin som debuterat i FA-Cupen när Gillingham mötte Barnett under hösten.

UEFA
ska fundera ytterligare kring huruvida Wenger ska vara förvisad till läktarplats efter incidenten i Sevilla även under Champion Leagues åttondelsfinal. Wenger hoppas på förnuft och förlåtelse och har lämnat ett brev på posten till fotbollsbyråkrater att begrunda.

"I don't think Uefa have enough to lengthen the ban, but I don't know. There is no hearing, we just sent a letter explaining what happened."

Ordkriget inför söndagens ligamöte har i övrigt börjat. Om inte på riktigt, så I alla fall bland uttråkade sportjournalister eller rubriksättare. Diverse spelare från de båda lagen hävdar att de minsann såväl kan som ska klå det andra, samt att de trivs så bra i sina lag och med sina lagkamrater. Djuplodande värre!
Zzzzzz...

Fabregas hoppas på att vara åter på söndagen. Det hoppas fler, och det får utgöra dagens hopp. Dagens kvällstips är gratis och berör inte fotboll det minsta:
Ta en pepparkaka, på med stjärngossestruten, dra en glögg och sjung något vackert.
Lucia på er!

Inga kommentarer: