lördag 15 december 2007

Hur ser tabellen ut söndag kväll?

Sanningen lördag kväll den15:e december 2007:
1 Arsenal 16 - 37 p
2 Man Utd 16 - 36 p
3 Chelsea 16 - 34 p
4 Man City 17 - 33 p
5 Liverpool 15 - 30 p


Vi vet alla vad söndagen 16 december bjuder. Två riktiga tungviktsmöten. Tillika två viktiga tungviktsmöten. Man kan laborera med siffrorna ovan utifrån resultaten ettor, kryss eller tvåor, eller om man så vill, nollpoängare, enpoängare eller trepoängare.

Ska Arsenal, med hemmaplansfavör lyckas med något man inte lyckats med sedan i januari 2004? Slå Londonrivalen Chelsea?
Det vore på tiden, men här saknas tyvärr optimistisk ådra när det väl är dags för den här typen av möten. Det är prestige och det är känslor. Men ytterst handlar det just om en nolla, en etta eller en trea. Poäng att vinna eller förlora i en pågående serie och säsong. Cybervärlden är full av analyser, förväntningar, tänkbara startelvor, spekulationer, statistik, tyckanden och fakta. Men ännu saknas facit. Imorgon kväll vet vi. Om tabellen ovan förändrats och lag bytt plats.

Om jag tvingas tippa så blir det på en trepoängare åt de röda djävlarna på Anfield, och delad pott på Emiraten. Dessutom förväntas en tamare matchbild i båda dessa möten än vad supportrar och media sannolikt längtar efter.

Den här typen av möten tenderar inte sällan att bli som tungviktsboxning: stora rubriker och feta förväntningar, men ofta ganska tempofattigt där motståndarens misstag avgör vem som avgår med seger.

Men vad är tips och spekulationer värda?

Let the game begin, and;
Let’s bring on Cashley Cole and his friends!

Inga kommentarer: