onsdag 5 december 2007

En skitmatch är en skitmatch är en...

…skitmatch!
Inte för att dramatiken saknades på St Jame’s Park, för det bjöds det rikligt av. Men spelet var varken vackert, smart, eller underhållande. Det var fysiskt, men inte "klassiskt fysikt tufft", utan mest småfult och surt. Inte minst inom det egna laget i Arsenal. Vi hann se såväl Almunia skälla ut lagkapten Gallas som Adebayor gestikulera åt Rosicky.

1-1.

Kanske har Canal+ kommentator Petter Johansson, helt rätt i att det var ett resultat som båda lagen sannolikt är nöjda med. Får vara nöjda med. Att Arsenal saknade tre fjärdedelar av sitt ordinarie mittfält märktes mer än väl. Någon speldirigent fanns inte på plats vilket resulterade i att det blev virrigt och stirrigt både framåt som bakåt. Inte sällan hamnade passen på en spelare i svartvitrandig mundering.

Adebayors 0-1 mål var matchens delikatess. Sedan såg det stundtals ut som under andra halvleken mot Aston Villa. Det innebär lågt betyg. För andra gången på en vecka såg jag dessutom Eduardo lysa och sedan försvinna varefter matchuret tickade mot en plats på avbytarbänken. När gamle "Arsenaldödaren" Viduka äntrade planen började jag tro att säsongens första PL-förlust skulle inkasseras, men australiensaren har åldrats och det var försvararen Steven Taylor (för övrigt ruggigt lik en viss Tony Adams i sin spelstil...) som var och förblev Newcastles stjärna för kvällen.

Bäst i Gunners idag: Almunia
Sämst i Gunners idag: Rosicky

Gladast denna kväll sannolikt två konkurrerande lag i rött och ett i blått (när de inte bär neonfärg)

Av rent egoistiska skäl förväntas en gruvlig revansch på i princip allt när lagen möts igen i januari. Avser se mötet på plats.

Matchen lämnar några obesvarade frågor som kräver svar:
1. Vad går Sam Allardyce på?
2. Skulle Mike Dean få döma korpfotboll?

Sov på dem!

Inga kommentarer: